Events

Smart Cities in RTL Z Tech Week

29 juni 2017 16:23

Beeld ©

Van 13 tot en met 20 november is het Tech Week bij RTL Z. Tijdens deze week besteedt RTL Z aandacht aan de nieuwste technologieën en innovaties voor ‘smart cities’. De hele week wordt verslag gedaan met reportages, evenementen en digitale specials.

De groei van steden in Nederland en wereldwijd zorgen voor een toenemende vraag naar slimme technologie en slimme diensten om de steden leefbaar en aantrekkelijk te houden. De markt voor smart cities is gigantisch en Nederland heeft alles in huis om hierop in te spelen en voorop te lopen.

RTL Z Tech Week zet daarom dit jaar de nieuwste technologieën en innovaties voor smart cities in de spotlights. Casper de Leeuw, product manager bij RTL Z: "De technologie voor de slimme stad is in volle ontwikkeling en bijna dagelijks worden nieuwe toepassingen ontwikkeld. Op termijn worden vrijwel alle steden slim, dat heeft gevolgen voor iedereen. Met RTL Z en Bright proberen we een beeld te schetsen van die toekomst, zodat iedereen hierover mee gaat denken."

Niet alleen smart city-oplossingen op het gebied van energie, mobiliteit en gezondheid staan centraal, ook onderwerpen als security en privacy komen aan bod. De RTL Z Tech Week wordt ondersteund met een campagne op televisie, digitaal, print en radio. Het concept is ontwikkeld in samenwerking met Economic Board Utrecht.

Stationsgebied Utrecht

Het podium voor de Tech Week is het stationsgebied van Utrecht. Met jaarlijks 57 miljoen reizigers is Utrecht Centraal het drukste station van Nederland. In de directe omgeving van het station staan grote projecten op stapel. De komende jaren wordt in het stationsgebied fors geïnvesteerd in de slimme en gezonde stad. Van de grootste fietsenstalling op aarde tot slimme mobiliteit. Met de centrale ligging in Nederland de ideale hotspot voor RTL Z Tech Week.

Bright Day 2017

Tijdens het jaarlijkse tech-fest Bright Day, afsluiter van de RTL Z Tech Week, wordt bovendien een Smart City paviljoen ingericht. Van 18 tot 20 november kunnen maar liefst 20 duizend Bright Day-bezoekers in de Jaarbeurs Utrecht kennismaken met de toekomst van de slimme stad en demonstraties in real life meemaken.