Life

Het is erop of eronder voor Samsung met de S8

30 maart 2017 08:47

Beeld © AFP

Samsung presenteerde gisteren haar nieuwe vlaggenschip, de Galaxy S8. Het toestel moet het debacle met de Galaxy Note 7 doen vergeten. Het wordt erop of eronder, analyseert Jacob Schoenmaker in Z Voorbeurs.

"Het is een mooi nieuw speeltje, hopelijk ontploft deze niet", legt Schoenmaker meteen de vinger op de zere plek. De markt voor smartphones is nog lang niet verzadigd, maar Samsung móet nu terugslaan naar Apple. De Zuid-Koreanen waren marktleider omdat ze meer toestellen verkochten dan de Amerikanen.

Maar toen de Note 7 in 'hun gezicht ontplofte' verloren ze de slag, aldus Schoenmaker. "De verwachtingen zijn hooggespannen, het zou fijn zijn voor de consument als Samsung eens terug kan slaan richting Apple." Succes is volgens Schoenmaker bittere noodzaak na de problemen met het vorige topmodel, de Note 7, vanwege de hoge investeringen die Samsung heeft gedaan. "Het is eigenlijk een beetje erop of eronder", aldus Schoenmaker.

Focus Apple op hogere segment

Want Apple, dat zich vooral focust op het hogere segment van de markt, probeert in India ook marktaandeel van Samsung af te snoepen met het iets goedkopere 5S-model, vertelt Jos Versteeg, analist van Theodoor Gilissen. 

Maar in de Verenigde Staten richt Apple, dat inmiddels 800 miljard dollar waard is op de beurs, zich toch op het hogere segment van de markt. "Hun pricepoint voor de nieuwe iPhone is echt behoorlijk veel hoger dan Samsung, met 1000 dollar op de Amerikaanse markt", vertelt Versteeg. 

Bekijk de analyse van Schoenmaker en Versteeg in Z Voorbeurs:

Verder in Z Voorbeurs: 

  • Toyota heeft een probleem
  • Cijfers Duitse inflatie
  • Galapagos: goed nieuws… of niet?

Bron • RTL Z