Life

Voor 199 dollar nooit meer ruzie op tennisbaan: was bal nou in of uit?

13 maart 2017 10:43

Voor 199 dollar nooit meer ruzie op tennisbaan: was bal nou in of uit?
Beeld © In/Out

Je kent het wel, de mooie bal die je net sloeg was precies op de lijn, maar je tennismaatje vindt dat hij juist net uit was. Maar daar is nu een oplossing voor, waardoor je na afloop toch gezellig een biertje kunt drinken.

Voor iets meer dan wat je betaalt om een jaar lang lid te zijn van een tennisvereniging koop je voor altijd ruzie af. Want als je een potje gaat tennissen met vrienden heb je geen televisie-opnames, die je op je gemak kunt terugkijken. Maar nu is er gelukkig In/Out.

Dat is je eigen scheidsrechter en terwijl de umpire het nog wel eens mis heeft, zit de In/Out er nooit naast met zijn beslissing.

Net zo groot als GoPro

Het is een apparaatje met de grootte van een GoPro dat je kunt vastmaken aan het net. In de In/Out zitten net zulke camera's als in een smartphone. Daarmee kan het apparaat de lijnen aan beide zijden van het net in de gaten houden.

En je kunt op het apparaatje altijd nog de videobeelden terugkijken. De Fransman Grégoire Gentil vond de In/Out thuis uit.

Goedkoop

Er zijn wel meer systemen die in de gaten houden of een bal nog in was of niet, maar die kosten aanzienlijk meer, zoals het systeem van PlaySight Interactive, die 10.000 dollar kost, plus een maandelijks bedrag. Op Grand Slamtoernooien gaan ze nog een stapje verder en gebruiken Hawk-Eye, dat 60.000 euro of meer kost.

Die systemen zijn nog accurater dan In/Out, dat 'maar' 99 procent accuraat is. Maar ja, In/Out is een stuk goedkoper en nog altijd veel beter de waarnemingen van jezelf en je tegenstander. Zo wordt zelfs tennissen met John McEnroe nog gezellig.

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen