Personal finance

PostNL gaat bezorgen op afspraak, maar wel voor een prijs

08 augustus 2017 14:13

PostNL gaat bezorgen op afspraak, maar wel voor een prijs
Beeld © ANP

PostNL biedt vanaf vandaag een nieuwe dienst aan: bezorging op afspraak. Klanten kunnen een tijdvak kiezen van twee uur waarbinnen hun pakket wordt bezorgd.

PostNL Koninklijke
3.25
6.90%

Die dienst is alleen nog maar beschikbaar voor mensen die bij de Bijenkorf bestellen. Voorlopig is dat de enige partner van PostNL die de dienst al aanbiedt.

7,95 euro per bestelling

Een woordvoerder van PostNL vertelt dat er met allerlei andere webshops wordt gesproken die in de toekomst de dienst wellicht ook aan gaan bieden, maar namen wil het bedrijf nog niet noemen. Bij diverse bedrijven, zoals Wehkamp, kunnen klanten al langer een tijdsvak (ochtend, middag of avond) kiezen.  

Bij Bijenkorf is de dienst vanaf vandaag beschikbaar voor klanten met een webshopaccount. De gewone bezorging van het luxewarenhuis is vanaf nu gratis voor klanten met een account, de nieuwe 'premiumdienst' is dat niet: bezorging op afspraak kost je 7,95 euro per bestelling.

Webshop bepaalt prijs

Die prijs bepaalt de webshop zelf, laat PostNL weten. Hoeveel de pakketbezorger rekent aan zijn partners voor de dienst wordt niet bekendgemaakt. Of toekomstige aanbieders van de dienst hetzelfde bedrag vragen is nog niet bekend.

Voor Bijenkorfklanten met een ShippingPlus-abonnement (9,95 euro per jaar) is de dienst wel gratis. Ook het warenhuis wil niet zeggen hoeveel zij voor de dienst betalen bij PostNL.

Een woordvoerder zegt wel dat de verwachting is dat de grote meerderheid van de klanten gebruik zal maken van de gratis bezorgoptie of van het ShippingPlus-abonnement. Daarmee zou de groep die daadwerkelijk 7,95 euro betaalt voor bezorging op afspraak vrij klein zijn.

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen