Personal finance

EasyJet gaat verre vluchten aanbieden

Gert-Jan Verstegen • 13 september 2017 11:30 @GJVerstegen

EasyJet gaat verre vluchten aanbieden
Beeld © Easyjet

Het wordt mogelijk om via prijsvechter EasyJet de Atlantische Oceaan over te vliegen. Daarvoor gaat het samenwerken met andere luchtvaartmaatschappijen. Overstappen zal in eerste instantie gebeuren op Londen Gatwick, maar EasyJet denkt dat ook Schiphol interessant kan zijn.

Nu nog biedt EasyJet alleen vluchten aan binnen Europa. De vliegtuigen van de maatschappij zijn niet geschikt voor lange afstanden. Om toch mee te kunnen doen in de markt voor intercontinentale vluchten heeft de maatschappij een deal gesloten met de Noorse prijsvechter Norwegian en het Canadese WestJet. Die vliegen wel van Londen naar de Verenigde Staten en Canada.

Hele reis in één keer boeken

EasyJet gaat voor hen fungeren als zogenoemde feeder. Vanuit heel Europa worden passagiers met EasyJet-toestellen naar Londen gevlogen waar ze overstappen op verre vluchten. Reizigers kunnen het complete vliegticket in één keer boeken via de site van EasyJet. Ook bagage wordt dan automatisch doorgelabeld.

Het voordeel daarvan is dat als je een aansluiting mist door vertraging, je mee kunt op de volgende vlucht. Voor de zekerheid biedt EasyJet alleen doorverbindingen aan met een minimale overstaptijd van 2,5 uur.

Wie nu twee losse tickets boekt, heeft dat recht niet. Het is nu dus risicovol om met de prijsvechter naar bijvoorbeeld Barcelona te vliegen, om daar een vlucht naar de VS te pakken. Op deze manier kunnen prijsvechters verre vluchten goedkoper maken.

Ryanair doet het ook

Ook concurrent Ryanair biedt sinds kort doorreismogelijkheden aan. Het werkt daarvoor samen met de Spaanse maatschappij Air Europa. Op deze manier wordt het mogelijk om vanuit Eindhoven naar Zuid-Amerika te vliegen.

Als het aan EasyJet ligt wordt het intercontinentale netwerk uitgebreid met meer partners, bijvoorbeeld uit het Midden-Oosten. De Arabische maatschappijen kunnen dan EasyJetklanten naar Azië en Australië brengen.

Bron • RTL Z / Gert-Jan Verstegen

Gerelateerde artikelen