Personal finance

Betaalpakket ING Bank weer duurder

Paul le Clercq • 12 september 2017 10:10 @Paul_le_Clercq

Betaalpakket ING Bank weer duurder
Beeld © EPA

Als je bankiert bij ING Bank dan ben je volgend jaar meer kwijt voor je betaaltrekening. De tarieven stijgen met bijna 7 procent, dat is veel meer dan de inflatie.

ING verhoogt met ingang van 1 januari de prijzen van de particuliere betaalpakketten. Klanten met een volledig digitaal Oranjepakket gaan per maand 10 cent meer betalen. De prijs wordt dan 1,55 euro per maand. Dat is een verhoging van 6,9 procent.

Dat is aanzienlijk meer dan de inflatie. Die was in augustus 1,4 procent. ING verhoogde ook in 2017 en 2016 de tarieven al. Ook toen was de prijsverhoging flink meer dan de inflatie.

Prijsverhoging andere pakketten nog hoger

Bij de overige pakketten is de prijsverhoging nu nog hoger: een kleine 10 procent. Het gaat hierbij om het Basispakket, Betaalpakket en Royaalpakket. Deze zijn inmiddels niet meer af te sluiten.

De prijzen stijgen omdat voor ING de kosten stijgen. Zo wordt geld gestoken in digitale dienstverlening. Verder bankieren steeds minder klanten traditioneel (dus met onder meer papieren afschriften). Door die dalende volumes, stijgen de kosten per persoon voor traditionele klanten.

Digitaal versus papier

In de oudere pakketten betaal je ook voor producten als papieren afschriften. Maar veel klanten gebruiken dat soort producten niet meer. Voor klanten die alleen digitaal bankieren loont het daarom om over te stappen naar het goedkopere digitale pakket.

ING zegt klanten actief te benaderen als het voor hen aantrekkelijker is om over te stappen. Je kunt in de vergelijkingstool ook zelf bekijken of overstappen voordeliger is.

Klanten krijgen nog bericht van ING over de tariefswijziging. Digitale klanten krijgen een inboxbericht. Klanten met papieren afschriften worden op papier ge├»nformeerd.

Ruim 3 miljoen klanten maken gebruik van de ING mobiel bankieren app en 6 miljoen klanten bankieren via internet. Daar zit wel overlap tussen: om mobiel te kunnen bankieren moet je ook internetbankieren. In totaal heeft ING Bank 9 miljoen klanten, zakelijk en particulier.

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen