Personal finance

Gedupeerde reizigers eisen geld terug van Schiphol

08 mei 2017 03:23

Drukte op luchthaven Schiphol. Beeld © ANP

Honderden reizigers die hun vlucht hebben gemist door de recente topdrukte op Schiphol, dreigen de luchthaven voor de rechter te slepen. Ze willen hun geld terug, schrijft De Telegraaf.

Volgens reisadvocaat Nick de Leeuw maken de gedupeerden goede kans op een schadevergoeding. "Schiphol heeft willens en wetens het risico genomen om in piektijden onvoldoende mensen bij de checks in te zetten", zegt hij. "Die onzorgvuldigheid kan bij de rechter worden aangevochten."

Dagvaardingen

Consumentenorganisatie Claimingo zegt klachten van honderden gedupeerden te hebben ontvangen. "Als Schiphol niet over de brug komt volgen deze zomer dagvaardingen", zegt een jurist namens het bedrijf.

Schiphol laat weten 'niet van plan te zijn aansprakelijkheid te aanvaarden'. "De wet schrijft voor dat vertraagde passagiers bij hun vliegmaatschappijen moeten zijn", zegt een woordvoerder tegen De Telegraaf. Hij erkent dat Schiphol claims heeft binnengekregen, maar wil niet zeggen hoeveel.


Thumbnail

Vlucht gemist? Deze jurist klaagt Schiphol voor je aan

De jonge jurist Alexander Colenbrander (29) ziet brood in de chaos bij Schiphol. Uit naam van passagiers die hun vlucht missen door de drukte, wil hij een geldbedrag claimen bij de luchthaven. "Wij zien grote kans van slagen." Lees hier het hele verhaal.

Meer op rtlnieuws.nl:

Bron • RTL Nieuws