Personal finance

Funda wil inschatten hoeveel je huis waard is

Bright • 09 mei 2016 22:33 @Bright

Beeld © ANP

Funda gaat voorspellen hoe snel jij je huis kunt verkopen en voor hoeveel geld, zegt Funda-topman Marc Duijndam in Bright TV op RTL Z.

De website heeft grote hoeveelheden data over de huizenmarkt tot zijn beschikking waardoor Funda die voorspelling kan doen.

Een groot deel van de miljoenen bezoekers van Funda.nl komt om te 'gluren bij de buren', zonder direct op zoek te zijn naar een huis. Maar volgens Duijndam zijn ook deze bezoekers potentiële huizenkopers of -verkopers.

"Als je die mensen gaat vertellen dat er in hun wijk de afgelopen tijd heel veel huizen zijn verkocht en dat de prijzen de afgelopen tijd zijn opgelopen, dan kan je ze misschien overhalen hun huis te koop te zetten. Stel dat we met de informatie die we bezoekers geven het aantal verhuizingen met een procent of 3 laten toenemen, dat zou toch fantastisch zijn?", zegt hij in Bright TV.

Realistisch beeld
Voor de consument werkt het drempelverlagend. Die krijgt een realistisch beeld van de waarde van zijn huis, voordat hij naar de makelaar stapt. De website en apps van Funda worden 35 miljoen keer per maand bezocht.

Marc Duijndam vertelt ook dat Funda binnenkort wil gaan samenwerken met interieurwinkels, zodat bezoekers hun potentiële nieuwe woning alvast virtueel kunnen inrichten met meubels van die winkels. Kijk het hele interview dat Merijn Doggen had met Marc Duijndam:

Kijk tech-programma Bright TV elke maandagavond om 21:30 op RTL Z. Volg ook de updates van Bright op YouTubeFacebook en Twitter.