Personal finance

Vandaag is de laatste dag om aangifte te doen (of uitstel te vragen)

RTL Z • 30 april 2019 16:44 @rtlz

Beeld ©

Je hebt nog een paar uur om je belastingaangifte over 2018 te doen, of te vragen om uitstel. Doe je dit niet, dan kun je een boete krijgen. Wij zetten de belangrijkste tips nog even voor je op een rij.

Het is een piekdag voor de Belastingdienst vandaag. Op de dag van de deadline stromen de aangiftes nog binnen. Afgelopen weekend hadden 8,9 miljoen mensen netjes hun aangifte gedaan, van de in totaal naar verwachting 9,3 miljoen.

Als je het ook vandaag vergeet te doen, stuurt de Belastingdienst je eerst nog even een reminder. Negeer je die, dan volgt een aanmaning en uiteindelijk een boete van 369 euro, die kan oplopen tot ruim 5000 euro als je vaker je aangifte hebt verzuimd.

Ga je nog snel even aan de slag, let dan op deze punten:

Eigen huis

Als huizenbezitter is het doen van aangifte net wat ingewikkelder. Je krijgt te maken met het eigenwoningforfait, hypotheekrenteaftrek en misschien kun je gebruikmaken van de Wet Hillen. Wij leggen je uit wat dat allemaal is en wat je eraan hebt.

Let op met crypto's

De fiscus zit te azen op jouw bitcoins, ethers en ripples. Want hoewel de cryptovaluta's het afgelopen jaar fors in waarde zijn gedaald, ziet de belastingdienst ze nog altijd als zeer waardevol. En dus moet je betalen, of je nou wil of niet.

Vergeet je zorgkosten niet

De meeste zorgkosten die je maakt, worden waarschijnlijk vergoed door je zorgverzekering. Maar misschien heb je vorig jaar wel van zorg gebruikgemaakt die niet werd vergoed, zoals de tandarts. Het zou zo maar kunnen dat je die kosten mag aftrekken van je belasting.

Bron • RTL Z