Personal finance

Amsterdam onbetaalbaar: wat je ook kunt kopen voor 408.317 euro

Thomas Drissen • 25 juli 2016 14:35 @thomasdrissen

Beeld ©

Wat kun je allemaal kopen voor vier ton? Wij vroegen het ons af nadat de gemiddelde verkoopprijs voor een Amsterdamse woning naar recordhoogte is gestegen.

De gemiddelde huizenprijs voor een stulpje in Amsterdam is momenteel 408.317 euro, schreven wij eerder al. Een heleboel geld, zeker als je je bedenkt dat je met een jaarinkomen van 50.000 euro slechts 49 vierkante meter aan oppervlakte kunt veroorloven in de hoofdstad. 

Daarom vroegen wij ons af: wat kun je nog meer doen met vier ton op je spaarrekening?

Wonen in de tropen

Om te beginnen: denk eens aan een luxe vakantievilla. En dan niet één, twee, maar drie tropische stulpjes.

Onmogelijk? Echt niet.

Voor een optrekje op het Indonesische eiland Bali (inclusief zwembad, twee slaapkamers en drie badkamers) betaal je een keurige 115.000 euro. Bovendien kun je kruipend naar het strand.

Thumbnail

Met de rest van je spaarcenten kun je nog het hele jaar doorbrengen in onderstaande villa. Schade? 178.000 euro. Met een 'bescheiden' oppervlakte van 170 vierkante meter is dat best goed vertoeven in toeristisch trekpleister Goa (India).

Thumbnail

Het resterende budget (115.000 euro) kun je steken in 1350 vierkante meter aan oppervlakte in de Filipijnen. Inclusief villa. Toegegeven: het pand kan nog een likje verf gebruiken (mintgroen is niet echt ons ding), maar met een aanschafprijs van 107.000 euro hou je nog een paar duizend over op de spaarrekening. Wij vonden een Filipijnse schilder die een dagtarief rekent van 11 euro, dus dat zit wel snor.

Thumbnail

Wonen op het water

Voor vier ton kun je ook wonen op het water. Voordelen? Je hebt geen last van vervelende buren, hoeft nooit meer te verhuizen en je krijgt meer waar voor je geld dan het aanschaffen van een zolderkamer op de Prinsengracht. Amsterdamse woonboten in overvloed voor onder de vier ton.

Maar ben je een luxebeestje en heb je graag iets om over op te scheppen tijdens verjaardagsfeestjes? Denk dan eens aan een jacht.

Thumbnail

Met kingsizebed in de VIP-slaapkamer, een logeerkamer en satelliet-tv: deze Italiaanse superjacht is van alle gemakken voorzien. Bovendien heb je 70 vierkante meter aan ruimte en hou je met een aanschafprijs van 389.000 euro nog genoeg geld over voor... een volle tank.

Wonen in de 'provincie'

Velen zweren bij de hoofdstad, maar in 'de provincie' zijn genoeg leuke stulpjes te vinden. Wat ons opvalt? Vooral in het hoge Noorden zijn betrekkelijk ruime optrekjes te vinden voor een spotprijs. Zie bijvoorbeeld dit pand in het dorpje Warga bij Leeuwarden (ja, dat moesten we ook googelen).

Thumbnail

Deze voormalige herberg biedt voldoende ruimte met 415 vierkante meter aan oppervlakte en ligt dicht bij uitvalswegen naar de afsluitdijk. Ideaal forenzen! Met een aanschafprijs van 350.000 euro lijkt het ons een koopje.

De resterende 58.000 euro kun je steken in het aanschaffen van een parkeergarage in de hoofdstad. Maar dan moet je nog steeds goed zoeken. Een parkeerplaats aan de gracht kost je al snel een ton.

Bron • RTL Z / Thomas Drissen