Personal finance

Alles verkocht voor bitcoins, tijd om te cashen? 'Nee, 1 bitcoin is straks ton waard'

27 november 2017 13:49

Didi Taihuttu in gesprek met EditieNL Beeld © RTL Nieuws

Didi Taihuttu en zijn vrouw verkochten twee maanden geleden al hun spullen, en hebben alles gestoken in Bitcoins. Ondertussen wonen ze op een camping in Venlo met hun drie kinderen, terwijl de waarde van de cryptomunt maar blijft stijgen. Hoe gaat het met ze, nu de bitcoin tot een recordhoogte is gestegen?

"Elke keer als zo'n magisch punt voorbijkomt, geeft het een euforisch gevoel", zegt Taihuttu. "Heerlijk dat het risico dat we hebben genomen goed uitpakt." De koers van de bitcoin breekt namelijk records de laatste dagen, en nadert de 10.000 dollar. Dat is goed nieuws voor Taihuttu, want hij heeft er tonnen in gestoken. 

Alles verkocht

Hij woont samen met zijn vrouw en drie kinderen in een chalet op een Venlose camping, en tussendoor maakt hij reizen met zijn familie. Voordat hij aan de bitcoins begon, was hij de eigenaar van een goedlopend ICT-bedrijf, en woonde hij in een huis van 200 vierkante meter, vertelde hij eerder aan EditieNL. Het huis verkocht hij om op wereldreis te gaan, waar hij steeds meer hoorde over bitcoins. 

Inmiddels is het huis verkocht, en staan alle spullen in een garagebox om via Marktplaats verkocht te worden. Didi stopt zoveel mogelijk van het verdiende geld in bitcoins. "Ik heb nog vijf pagina's aan spullen staan op marktplaats", zegt Taihuttu. "Laatst heb ik weer een kast verkocht voor 600 euro, dan gebruiken we 300 om van te leven en 300 gaat weer in bitcoins."

Geen cent aanraken

Hij denkt er dan ook niet aan om nu te gaan cashen. "Dit is pas het begin", zegt hij. "Ik had al gezegd dat hij na kerst op 10.000 euro zou staan, het is iets eerder geworden. In maart zal het 15.000 waard zijn." De vraag naar bitcoins zal volgens hem namelijk alleen maar toenemen. "Als je de groeicurve volgt is de bitcoin in 2020 een ton waard."

Voor Taihuttu is zijn investering inmiddels verdubbeld, maar toch is zijn leven niet heel anders dan een maand geleden. "Het is heerlijk dat het zo hoog staat, maar we raken er geen cent van aan." Taihuttu is niet van plan om ooit zijn bitcoins nog om te zetten in 'gewoon' geld. Hij verwacht namelijk dat bitcoins straks een geldig betaalmiddel zullen zijn. "Ik hoop dat we straks de munten gewoon kunnen gebruiken"

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Bron • EditieNL