Personal finance

'Kinderopvang volgend jaar mogelijk flink duurder'

16 november 2017 11:00

Beeld © ANP

Kinderopvang gaat volgend jaar waarschijnlijk meer kosten. Dat blijkt uit de eerste uurtarieven van kinderopvangcentra die bekend zijn gemaakt.

Zo heeft Smallsteps kinderopvang, een van de grotere kinderopvangcentra van het land, het tarief voor dagopvang in 2018 verhoogt met 4,48 procent, meldt BNR. Dat komt neer op een uurtarief van 8,28 euro. Ouders zouden een brief hebben ontvangen waarin staat dat de kosten omhoog moeten door oplopende kosten.

Vergoeding

Ouders met kinderen bij een kinderopvang, krijgen van de overheid een inkomensafhankelijke vergoeding. Het maximale tarief dat de overheid vergoedt is vastgesteld op 7,45 euro per uur. Alles dat boven die 7,45 euro per uur uitkomt, moeten ouders zelf betalen. 

Boink, de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang, maakt zich zorgen over het aantal kinderdagverblijven dat meer vraagt dan die maximum uurprijs. "Op het moment dat de prijs uitstijgt boven het maximale tarief dat de overheid vergoedt, dan betaalt de ouder dat voor 100 procent", zegt Gjalt Jellesma op BNR.

Tarieven

Overigens hebben nog lang niet alle kinderopvangcentra hun tarieven voor 2018 bekendgemaakt. Vaak houden ze de uurprijs aan die de overheid hanteert, of blijven daar iets onder. 

Bron • RTL Z