Personal finance

345.000 huishoudens gaan erop achteruit, vooral gepensioneerden

10 oktober 2017 14:23

Beeld © ANP

Bijna iedereen gaat erop vooruit de komende jaren. Bijna, want voor 345.000 huishoudens zijn de druiven zuur. Zij zullen op basis van de kabinetsplannen de komende jaren minder te besteden hebben. Zo'n 6500 huishoudens moeten zelfs rekening houden met meer dan 5 procent daling van hun koopkracht.

Dat blijkt uit berekeningen van RTL Nieuws op basis van CPB-cijfers. De groep ongelukkigen wordt gedomineerd door gepensioneerden. Bijna twee derde van de 345.000 huishoudens die erop achteruit gaan is gepensioneerd.

Het nieuwe kabinet wil dat werken loont. Volgens het CPB gaat dat zeker gebeuren. Maar liefst 98,5 procent van de huishoudens die werken zien hun koopkracht stijgen.

Hoeveel huishoudens gaan erop voor- of achteruit?

Hoogtepunten presentatie regeerakkoord: 'Geen liefde op eerste gezicht'

 

Speciale uitzending: RTL Nieuws - Het Regeerakkoord

RTL Nieuws en RTL Late Night houden samen het regeerakkoord tegen het licht in een speciale uitzending, gepresenteerd door Humberto Tan en Merel Westrik. Daarin zijn ook VVD-leider Mark Rutte en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) te gast. Het gesprek gaat onder meer over zorg, inkomen, integratie, klimaat en veiligheid. Kijkers kunnen vragen stellen aan de gasten. Frits Wester analyseert het nieuwe akkoord.

Voor en tijdens de uitzending zijn er op onze Facebookpagina livestreams met Roel Geeraedts en Frits Wester die jouw vragen beantwoorden.

Dinsdag 10 oktober, RTL 4, 21.30 - 23.30 uur

Meer op rtlnieuws.nl:

Bron • RTL Nieuws