Personal finance

Meer verdienen via Airbnb? Leg een föhn neer

Saskia van Huijgevoort • 17 oktober 2016 16:34 @Saskia_vanH

Beeld © ANP

Het is een kleine, maar waardevolle tip als je je huis verhuurt via AirBnb: leg een föhn neer. Uit data van het bedrijf blijkt dat je woning dan ineens veel populairder is, zegt mede-oprichter Nathan Blecharczyk.

Sterker nog: het aanbieden van een föhn verhoogt de huurprijs met zo'n 10 dollar per nacht, vertelde hij op een conferentie in San Francisco.

Wie wel eens gebruik maakt van een Airbnb-kamer én een haardroger gebruikt weet: niet iedereen biedt er één aan. Volgens Blecharczyk komt dat vooral omdat het merendeel van de aanbieders geen ervaring heeft in de horeca- of hotelbranche en zich dus niet altijd verplaatst in zijn gasten. "Veel mensen denken er gewoon niet over na, vooral mannen."

Nieuwe dienst om 'lokale' ervaringen op te doen

Airbnb biedt kamers en appartementen aan van lokale bewoners, die deze onderverhuren. Reizigers slapen dus niet in een hotel, maar bij mensen thuis. Om dit 'lokale' gevoel verder te versterken, werkt het bedrijf aan een nieuwe dienst waarbij je activiteiten kunt ondernemen met locals, vertelt Blecharczyk. 

"We willen ervaringen aanbieden die aansluiten op het lokale leven. Ze worden georganiseerd door de hosts uit onze community", zegt hij. Als de vragensteller hem vraagt of daar ook vervoer bij zit - waarmee hij doelt op Uber - lacht Blecharczyk en ontwijkt hij het antwoord. 

Nieuwe dienst om 'lokale' ervaringen op te doen

Naast vakantiegangers, probeert Airbnb ​al langer in te zetten op zakenreizigers. "Je associeert ons niet snel met zakenreizen, maar 10 procent van onze klanten gebruikt ons daar wel voor. Als je er over nadenkt is het ook wel logisch, bijvoorbeeld als je familie met je meereist en je meer ruimte nodig hebt", zegt hij.

Sinds november is er een speciaal certificaat voor zakelijke reizigers. Huizen moeten daarvoor aan hogere eisen voldoen, dan de 'toeristische' varianten. Zo moet er een laptop-vriendelijke werkplek zijn en een strijkijzer. Volgens Blecharcyk is de zakelijke verhuurtak één van de snelst groeiende van het bedrijf.

Meer op rtlz.nl:

Bron • RTL Z