Personal finance

Topjaar huizenmarkt, maar groei vlakt af

04 februari 2016 16:00

Beeld © ANP

2015 was een prima jaar voor de huizenmarkt. Er is een recordaantal huizen verkocht, de prijzen zijn gestegen en nog nooit eerder is het vertrouwen onder consumenten zó groot geweest. Dat blijkt uit de RTL Z Huizenindex over het vierde kwartaal van vorig jaar. Toch gaat het lang niet zo hard als experts hadden gehoopt.

Thumbnail

De RTL Z Huizenindex geeft aan hoe de huizenmarkt ervoor staat in ons land. In het vierde kwartaal kwam de index uit op 59. Dat is een groei van 1 punt ten opzichte van een kwartaal eerder. Peter Boelhouwer van de TU Delft stelt: "Er is nog wel groei, maar die is vertraagd."

 

 

Het aantal nieuwe afgesloten hypotheken nam ondanks de lage rente zelfs iets af, volgens Boelhouwer gaat het daarmee iets minder goed dan experts hadden gedacht.

Thumbnail

 

Wél goed nieuws is er over het aantal verkochte huizen en de bijbehorende huizenprijzen. Die zijn namelijk flink gestegen. 

Thumbnail

 

Opvallend: de groei van de nieuwbouwmarkt vlakt af. Het aantal verkochte nieuwbouwwoningen is zelfs met 30 procent gedaald. 

Thumbnail

Lees hier het hele onderzoek waarop de RTL Z Huizenindex is gebaseerd

Bron • RTL Z