Personal finance

Flitsmeister biedt on demand pechhulp aan

10 augustus 2017 12:38

Beeld © iStock

De populaire app Flitsmeister heeft vanaf vandaag een nieuwe functie: pechhulp on demand. Gebruikers met pech die de app toch al hebben openstaan, kunnen meteen hulp inroepen.

Echt nieuw is de dienst niet. Flitsmeister, dat gebruikers waarschuwt voor snelheidscontroles, slaat hiervoor de handen ineen met verzekeraar Allsecur. Dat bedrijf biedt zelf al langer pechhulp on demand aan.

Alleen betalen bij pech

Het idee daarachter is dat je geen vast abonnement af hoeft te sluiten op een pechhulpdienst, bijvoorbeeld van de ANWB of Route Mobiel, maar alleen betaalt als je ook daadwerkelijk panne hebt.

Je betaalt dan 65 euro voor het opladen van een lege accu, 90 euro voor een kleine reparatie of 120 euro als je auto op transport moet.

Afweging

Ter vergelijking: bij de ANWB kost het instappakket 87 euro per jaar. Je betaalt dan in principe alleen extra voor de onderdelen die pechhulp eventueel moet vervangen, en betaalt geen sleep- of voorrijkosten.

Heb je jarenlang geen pech? Dan ben je met een abonnement duurder uit bij de ANWB dan bij Allsecur. Maar als je wel zo nu en dan stil komt te staan, is het juist goedkoper om wel voor een abonnement te gaan.

Volgens Flitsmeister zouden er 1,1 miljoen automobilisten gebruik maken van de app, die aangeeft wanneer je in de buurt bent van een flitser.

Bron • RTL Z