Life

Peperdure serie Game of Thrones gebruikt Ikea-kleedjes als kostuums

07 augustus 2017 10:12

Peperdure serie Game of Thrones gebruikt Ikea-kleedjes als kostuums
Beeld © HBO

Hitserie Game of Thrones heeft een budget van zo'n 10 miljoen dollar per aflevering, maar dat betekent niet dat er alleen maar dure spullen worden ingekocht. Een deel van de kostuums wordt gemaakt van doodgewone Ikea-kleedjes.

Dat heeft kostuummaker Michele Clapton opgebiecht aan een publiek op een speciale avond in het Getty Museum in Los Angeles, meldt Quartz.

Night's Watch

Het gaat om de kostuums van de ruige mannen van de Night's Watch, die in het hoge noorden en in de bittere kou de White Walkers buiten moeten zien te houden.

"Deze capes zijn eigenlijk Ikea-kleedjes. We nemen alles wat we kunnen krijgen", zei Clapton voor een lachende zaal. Maar er moet nog wel wat aan gebeuren voor ze ook daadwerkelijk in de show te zien zijn.

De kleden worden gesneden, geschoren en van leren banden voorzien. En voor je het weet heb je een middeleeuws-ogend kostuum te pakken.

Bekijk hier het fragment (vanaf 27:20 minuten):

Kostuum op je vloer

Welke kleden er zijn gebruikt is niet bekend, maar wellicht dat je dus op de vloer een ruwe versie van een Game of Thrones-kostuum hebt liggen. Een lekker zacht kleedje voor naast je bed of een een prima kraag voor Jon Snow? (beeld: Ikea)

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen