Lifestyle

Tesla gaat oplaadstations plaatsen bij Airbnb-appartementen

Frederieke Hegger • 21 augustus 2015 17:30 @frederiekeh

Archiefbeeld. Beeld ©

Tesla gaat oplaadstations plaatsen bij grote appartementen die worden aangeboden op verhuurwebsite Airbnb. Dat meldt persbureau Bloomberg.

Wie wel eens een Airbnb appartement huurt, kan binnenkort misschien wel gebruik maken van een Tesla oplaadstation. Autofabrikant Tesla en Airbnb beginnen klein: bij dertig 'high end' huizen in Californië worden oplaadstations geplaatst. Maar Airbnb heeft al aangegeven in de toekomst meer stations te gaan plaatsen. Op de website staat: Any new or existing Airbnb host with a listed property in the world where Tesla has a sales, service, or charging infrastructure presence can apply for his/her property. 

Tesla wil het hiermee gemakkelijker maken om op vakantie te gaan met de elektrische auto en om lange afstanden te rijden. Op een nieuwe pagina van de verhuursite kan je de appartementen bekijken die al een station hebben. Op dezelfde pagina kunnen Airbnb verhuurders checken of ze in aanmerking komen voor een Tesla oplaadstation. Tesla geeft de voorkeur aan volledige huizen met meer dan vijf beoordelingen en minimaal 4 sterren. 

Bron • RTL Z