Lifestyle

Blijven we straks hele dag alert door één kopje koffie?

16 december 2015 09:32

Beeld © Thinkstock

Heb jij al een kopje koffie gedronken vandaag? Waarschijnlijk wel. Zou het niet fijn zijn als dat ene kopje genoeg zou zijn om je de hele dag alert te houden? Nestlé werkt nu aan een brouwsel dat precies dat moet gaan doen.

Eén kopje koffie is voor veel mensen lang niet genoeg. Vaak volgt een onvermijdelijke koffie-dip en zit er niets anders op dan nog een shot cafeïne naar binnen te gooien. Maar wellicht is dat binnenkort verleden tijd. 

Hele dag wakker
Samen met onderzoekers van de  École Polytechnique Fédérale de Lausanne en de ETH universiteit van Zurich werkt het Nestlé Research Centre in Zwitserland aan het nieuwe brouwsel. Het geheime ingredient? 'Cubosomes', kleine deeltjes die bestaan uit vetmoleculen en water. Die deeltjes breken langzamer af in je lichaam en verspreiden cafeïne geleidelijk af in je lichaam. Overigens zou het dat ook kunnen doen met medicijnen of andere stofjes. 

Nestlé is nu druk bezig uit te zoeken hoe de stof in een kopje koffie kan worden verwerkt en ervoor kan zorgen dat slechts één koffie nodig is om mensen de hele dag wakker te houden. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Bron • Editie NL