Lifestyle

Eén van de beste rosés ter wereld koop je bij de Aldi

Saskia van Huijgevoort • 06 juni 2017 11:58 @Saskia_vanH

Beeld ©

Op zoek naar één van de beste betaalbare rosés ter wereld? Die kost acht euro en is gewoon te koop bij de Aldi.

De rosé (Exquisite Collection Cotes de Provence Rosé 2016) behoort tot één van de beste ter wereld. Het druivenvocht staat op de shortlist van de International Wine Challenge, een prestigieuze wijnwedstrijd, in de categorie 'betaalbare wijnen'. Volgende maand worden de winnaars gekozen.

Het is niet toevallig dat de discounter genomineerd is. De lijst is speciaal opgesteld om consumenten te laten weten dat goede wijnen niet altijd duur hoeven te zijn, zegt één van de bestuursleden van de wedstrijd in een persbericht. Hij heeft een 'zware' tijd achter de rug: samen met andere juryleden proefden ze twee weken lang blind wijnen.

Thumbnail

Meer goedkope wijnen

Op de lijst staan in totaal 18 wijnen onder de 25 euro. De meeste supermarktketens zijn niet alom aanwezig in Nederland: zo verkoopt Marks & Spencer volgens de wijnproevers een uitstekende cava en haal je bij het Britse Tesco een prima port. 

De marketingafdeling van Aldi kan in elk geval komende weken rustig achterover leunen. Vorige maand scoorden ze nog een dikke hit met de opblaasbare jacuzzi.

Bron • RTL Z