Lifestyle

Wizz Air gaat vanaf vrijdag weer meer van en naar Eindhoven Airport vliegen

28 april 2020 14:43

Beeld © ANP

De luchthaven van Eindhoven kan vanaf komende vrijdag weer mondjesmaat meer vliegtuigen van budgetmaatschappij Wizz Air verwelkomen. De Hongaarse prijsvechter wil het vliegverkeer weer hervatten. Wizz Air gaat vanaf Wenen naar twintig bestemmingen vliegen, waaronder Eindhoven. 

De komende weken moet de normale dienstregeling weer worden opgestart. Naast Eindhoven begint Wizz Air met vluchten naar Thessaloniki, Dortmund, Lissabon en Oslo. Later volgen ook andere bestemmingen. 

Reis niet naar het buitenland

Hoewel een ticket een paar tientjes kost, is het maar de vraag of die vliegtuigen vol zullen zitten. De Nederlandse overheid roept inwoners met klem op om niet naar het buitenland te reizen. Veel andere landen doen dat ook.

Vliegverkeer van buiten Europa wordt zelfs helemaal geweerd, maar binnen Europa mogen maatschappijen in principe gewoon vliegen. Wizz Air is een van de eersten die dat weer aandurft.

Wie straks vanaf Eindhoven naar Wenen vliegt treft daar ook weinig toeristisch vermaak, hoewel de strenge lockdown in dat land onlangs enigszins is versoepeld.

Dat Wizz Air toch kiest om te vliegen is een kostenoverweging. Luchtvaartmaatschappijen hebben doorgaans hoge vaste lasten. Of een vliegtuig nu wel of niet vliegt, en of er wel of geen passagiers aan boord zijn: de kosten zijn min of meer gelijk. 

Kleine marges

Bovendien hebben prijsvechters ook nog eens te maken met kleine marges. Elk verkocht ticket wordt dus gekoesterd. 

Bron • RTL Z