Lifestyle

Parkeerplaats in Hongkong verkocht voor 6 ton

Marieke van de Zilver • 15 juni 2017 11:43 @mvdz_

Archiefbeeld van Hong Kong. Beeld © iStock

Hongkong heeft een nieuw record gevestigd: de duurste parkeerplek aller tijden is daar afgelopen maand verkocht. Voor een prijs van maar liefst 593.000 euro.

De prijs per vierkante meter: 36.000 euro. En daarmee is de plaats duurder dan sommige huizen in Hongkong. Daarvoor krijg je dan wel 17,5 vierkante meter, dus je kunt er naast je auto ook nog een caravan op kwijt. Of meerdere auto's. 

De parkeerplek bevindt zich in de chique flat Upton. En dat is geen toeval: ook de parkeerplek die tot nu toe recordhouder was, werd daar verkocht.

Vastgoed Hongkong

De vastgoedprijzen in Hongkong behoren al jaren tot de hoogste in de hele wereld. Je betaalt er gemiddeld 39.100 euro per vierkante meter. De stad probeert daar met alle macht iets aan te doen, maar vooralsnog hebben de maatregelen weinig effect. 

Zo voerde de stad onlangs een extra belasting in op het kopen van woonhuizen. Dat heeft ervoor gezorgd dat al het vastgoed dat geen woning is – waaronder dus parkeerplaatsen – ineens heel aantrekkelijk werd voor investeerders.

Nederland

De duurste parkeerplaats in Nederland ligt, niet heel verrassend, in Amsterdam. Een plekje van 15 vierkante meter in een garage in Amsterdam-Zuid, voor 150.000 euro. Maar dan kun je wel naar binnen door een garagedeur die 'elektrisch bediend wordt met een beep'.

De parkeerplek in Hongkong is gekocht door zakenman Kwan Wai-ming, schrijft de South China Morning Post. Volgens de krant is het al zijn derde parkeerplaats in het gebouw. Ook heeft hij er twee appartementen.

Bron • RTL Z