Lifestyle

Ziek van verveling op kantoor: het bestaat écht

Nicole Melchers • 22 september 2015 18:02

Beeld © Ulrich Baumgarten

Een groot deel van de burn-outs in Nederland zijn eigenlijk bore-outs. Volgens onderzoek van 'stressdokter' Luc Swinnen heeft 15 procent van de mensen met een kantoorbaan er last van. Hoeveel burn-outs verkeerd gediagnosticeerd zijn blijft onduidelijk, maar ziek zijn van verveling bestaat dus écht.

Frouke Vermeulen (34) schreef er als ervaringsdeskundige een boek over: ‘Vechten tegen verveling’. Ze werkte een periode als projectmedewerker bij een consultancyfirma, waar ze de risico’s van blootstelling aan chemische stoffen berekende. Als ze aan vrienden en familie over haar werk vertelde, beschreef ze dat uitgebreid, zonder te zeggen dat ze zich intussen doodverveelde.

Lang op de wc zitten
Om de dag door te komen, ververste Vermeulen honderd keer op een dag haar Facebookpagina, bracht ze lange tijd door op de wc en zag ze letterlijk de wijzers van de klok verschuiven.

Deze werk-ontwijkende bezigheden zijn voor veel mensen niet vreemd. Dit is de top-5 van niet-werkgerelateerde activiteiten waar we allemaal dagelijks 1 à 2 uur mee bezig zijn:

Thumbnail

Tijdens je werk tijd besteden aan privéactiviteiten hoeft geen symptoom van een bore-out. Bij Vermeulen speelde er meer: ze kreeg lichamelijke klachten, waardoor ze besefte dat er meer aan de hand was.

In Van Liempt Live deelde ze haar verhaal. Bekijk dat hier:

 

Bron • Nicole Melchers / RTL Z