Lifestyle

'Ons' stroopwafelijs maakt oversteek naar Amerikaanse McDonald’s

Judith Laanen • 09 mei 2019 11:22

De enige, echte, nu al legendarische McFlurry Stroopwafel. Beeld © McDonald's

Voor het eerst kunnen Amerikanen gaan genieten van een Nederlandse lekkernij bij de McDonald’s: de McFlurry Stroopwafel komt tijdelijk op de kaart in de Verenigde Staten.

Het Nederlandse toetjesijs komt in alle ruim 14.000 vestigingen in de Verenigde Staten en is een van de vier andere tijdelijke populaire producten uit andere landen op het menu.

Uit Spanje komt de Grand McExtreme Bacon Burger, uit Canada de kipsandwich met tomaat en mozarella en uit Australië frietjes met ham en kaas.

Nederlandse smaken

Producten in de Verenigde Staten op de kaart krijgen is niet direct prioriteit voor Nederlandse McDonald's-vestigingen als ze producten ontwikkelen, laat MacDonald's-woordvoerder Eunice Koekkoek weten. "We kijken altijd naar Nederlandse trends en smaakvoorkeuren en daar passen we continu ons menu op aan, denk aan de Maestro Truffel Deluxe en de Maestro Angus Guacamole."

In Nederland staat de McFlurry Stroopwafel trouwens niet meer op de kaart, wel zijn er twee nieuwe smaken bijgekomen: de Red Fruit Merengue en de Fudge & Brownie.

De introductie van de McFlurry in Japan, alweer in 2007. Beeld © ANP

Het feest is alleen wel van korte duur. Volgens Koekkoek is het ijs vanaf 5 juni in de VS te bestellen en komt het vooralsnog alleen tijdens de zomerperiode op het menu.

Bron • RTL Z