Lifestyle

Rijkste man op aarde geeft 2 miljard dollar weg

14 september 2018 16:27

Jeff Bezos. Beeld © AFP

Jeff Bezos, oprichter van Amazon en de rijkste persoon op aarde, gaat twee miljard dollar aan twee goede doelen geven. Die richt hij trouwens ook zelf op.

Bezos en zijn vrouw stoppen het astronomische bedrag in het Day One Fund. Het bedrag wordt verdeeld onder het Day One Families Fund en het Day One Academies Fund.

Het Families Fund is bedoeld om dakloze gezinnen uit de brand te helpen. Het Academies Fund moet zorgen voor een netwerk van montessori-basisscholen in arme gemeenschappen.

Kan het lijden

Bezos kan die twee miljard dollar makkelijk lijden. Hij wordt beschouwd als de rijkste man aller tijden met een geschat vermogen van meer dan 150 miljard dollar (130 miljard euro). Dat vermogen zit vooral in zijn aandelenpakket van Amazon.

Anders dan andere multimiljardairs, zoals Bill Gates en Warren Buffet, heeft Bezos bepaald niet de reputatie een gulle gever te zijn. De 2 miljard dollar is tussen het grote geversgeweld dan ook nog maar een schijntje. Ter illustratie: Gates gaf sinds de jaren '90 ruim 35 miljard dollar weg.

Bron • RTL Z