Lifestyle

Zou jij er kleding kopen? Lidl komt met eigen designercollectie

06 juni 2017 17:42

Beeld © Lidl

Supermarktketen Lidl slaat een nieuwe weg in en gaat designerkleding verkopen. Het bedrijf heeft topmodel en modeontwerper Heidi Klum gestrikt om een collectie te ontwerpen, die in het najaar in de Nederlandse schappen komt te liggen.

De Duitse budgetsupermarktketen verkoopt al langere tijd kleding, maar het is voor het eerst dat een modeontwerper er een exclusieve collectie lanceert.

De collectie wordt gepresenteerd op de eerste 'Lidl Fashion Week', een terugkerende modeweek waarop Lidl haar modecollecties zal presenteren in de Lidl (web)winkels.

Tien euro voor een jurk

Waar je normaal gesproken 170 euro betaalt voor een lange jurk van Klums eigen label, belooft Lidl een lijn te presenteren 'die niet afwijkt van de huidige prijsklasse'. Om je een idee te geven: bij de supermarktketen zijn normaal gesproken jurken te koop vanaf een euro of 10. 

Lidl predikt in haar marketinguitingen dat kwaliteit niet per se duur hoeft te zijn en verkoopt daarom ook al een tijdje luxeproducten zoals kreeft. 

Topontwerpers populair

Het is niet voor het eerst dat een betaalbaar merk samenwerkt met bekende modeontwerpers. Zo werkt modeketen H&M sinds 2004 al met grote modeontwerpers, waaronder Karl Lagerfeld, Viktor & Rolf, Versace en Roberto Cavalli.

Ook lanceerde Albert Heijn een lijn Gastrobar-producten geïnspireerd op de gerechten van topkok Ron Blaauw. 

Bron • RTL Z