Lifestyle

Gegarandeerd een baan en stuk land als je verhuist naar dit Canadese dorp

20 september 2016 22:36

Farmer's Daughter Country Market doet het aanbod. Beeld © Facebook

Wie verhuist naar het Canadese dorp Whycocomagh krijgt een baan en gratis een stuk land. De populatie in het dorp krimpt zo hard, dat er actie nodig is. De eerste nieuwe bewoners zijn inmiddels onderweg.

Kruidenierswinkel Farmer's Daughter Country Market in Whycocomagh deed de oproep op Facebook. "We houden van ons eiland en wat we hier opgebouwd hebben, maar we hebben mensen nodig!", staat er.

'Geweldig leven'

Volgens de winkel zijn er banen genoeg in het dorp, maar niemand om het werk te doen. "Grof geld kunnen we niet bieden, want de lonen zijn hier niet heel erg hoog. Maar we bieden wel een geweldig leven." 

Thumbnail

Whycocomagh ligt aan de rand van dit meer (Foto: Facebook)

Wie verhuist naar het dorp kan rekenen op een gegarandeerde baan en een stuk land van 2 hectare. Whycocomagh ligt op het eilandje Cape Breton. Volgens de omschrijving is het omringd door 'prachtige bergen en een meer waar je kunt kajakken'.

Nieuw leven opbouwen

Er zijn al zeker drie gezinnen ingegaan op het aanbod, schrijft de Canadese zender CBC. Brent Walkins werd ontslagen bij zijn werkgever in de stad Ontario. Nu gaat hij een nieuw leven opbouwen. "Het voelt alsof we bereikt hebben wat we zochten", zegt hij. 

Er is wel een probleem: buitenlanders die willen werken en wonen in Whycocomagh hebben een visum nodig. De speciale regeling voor buitenlandse werknemers in Canada, geldt niet voor het eiland Cape Breton.

Bron • RTL Nieuws