Lifestyle

Voetballers grootverdieners? Hun trainers kunnen er ook wat van

16 april 2016 08:28

Beeld ©

Niet alleen op het veld wordt prima verdiend, voetbaltrainers harken ook het een en ander binnen. Frappant is dat de best betaalde trainer nu zonder werk zit.

Iedereen kent voetballers als Messi, Ronaldo of Neymar, de top-drie van de voetballers met het hoogste inkomen. Maar ook trainers lopen flink binnen. De best betaalde trainer zou op de lijst van voetballers op de derde plek komen.

De voetbaltrainer die dit seizoen het meest krijgt bijgeschreven op zijn bankrekening is de Portugees Jose Mourinho: volgens Business Insider is dat zo'n 24 miljoen euro. Opmerkelijk is dat hij in december werd ontslagen bij Chelsea. Maar hij krijgt nog doorbetaald en verder heeft hij nog lucratieve sponsordeals met onder meer Adidas en Alibaba.

Guardiola: wel een baan
De nummer twee op de lijst met best betaalde trainers is Pep Guardiola. De trainer van Bayern München krijgt 16,5 miljoen euro. Volgend seizoen werkt hij bij Manchester City. Gelukkkig voor hem ontloopt hij in de halve finales van de Champions League zijn nieuwe werkgever, maar ze kunnen elkaar nog wel in de finale tegenkomen.

Guardiola is de enige uit de top-drie die nog wel een werkgever heeft.

De Italiaan Fabio Capello krijgt ook 16,5 miljoen euro. Net als Mourinho werd hij vorig jaar ontslagen, hij was trainer van het Russische nationale elftal. Maar hij heeft nog een contract tot de WK van 2018, zodat hij nog een inkomen heeft.

De voetbaltrainers met de hoogste inkomens:

Trainer Club Inkomen
Jose Mourinho - 24 miljoen euro
Pep Guardiola Bayern München 16,5 miljoen euro
Fabio Capello 16,5 miljoen euro
Rafael Benitez Newcastle United 14,8 miljoen euro
Jürgen Klopp Liverpool 13 miljoen euro
Diego Simeone Athletico Madrid 12,5 miljoen
Luis Enrique Barcelona 12 miljoen euro
Arsene Wenger Arsenal 11 miljoen euro
Brendan Rodgers - 10 miljoen euro
Louis van Gaal Manchester United 9,5 miljoen euro

Bron • RTL Z