Carrière

David is voor z'n dertigste al cfo van voedselgigant Kraft Heinz

Frederique Dormaar • 13 september 2017 12:25 @dormaar

David is voor z'n dertigste al cfo van voedselgigant Kraft Heinz
Kraft Heinz is vooral bekend van de ketchup. Beeld © AFP

Het Amerikaanse levensmiddelenconcern Kraft Heinz benoemt een piepjonge nieuwe financieel directeur. De 29-jarige David Knopf is voortaan eindverantwoordelijk voor de financiën van een multinational met een jaaromzet van zo’n 25 miljard euro.

In oktober start Knopf, die aan Princeton University afstudeerde, met zijn nieuwe functie. Nu is hij nog vice president bij Planters Nuts, een nootjesmerk dat onder Kraft Heinz valt. Daarvoor maakte Knopf furore bij de Braziliaanse investeringsmaatschappij 3G Capital.

Warren Buffett 

In 2013 ging Knopf daar aan de slag. In datzelfde jaar bracht 3G Capital samen met miljardair Warren Buffett een miljardenbod uit op voedselproducent Heinz.

Twee jaar later liet het investeringsconglomeraat Heinz fuseren met branchegenoot Kraft Foods. De jonge Kopf werkte mee aan die fusie. Dat leverde hem een notering op in de Forbes 30 under 30 Finance.

Kraft Heinz kampt met achterblijvende verkopen. De consument wil geen verpakte voedingsmiddelen meer en kiest liever voor verse producten. Nieuwe topmensen, onder wie Knopf, moeten het tij gaan keren, schrijft Bloomberg.


David Knopf moet binnenkort zijn Linkedin-profiel aanpassen.

Het kan nog jonger

David Knopf is weliswaar de jongste financieel directeur ooit binnen Kraft Heinz, hij is niet de jongste aller tijden bij een groot bedrijf. Joshua Kobza was 28 jaar toen hij in 2013 cfo werd bij de Canadese fastfoodgigant Restaurant Brands International, onder meer eigenaar van Burger King.

En Nolan Watson startte in datzelfde jaar als 26-jarige als cfo bij het Noord-Amerikaanse Silver Wheaton, dat langetermijncontracten afsluit met edelmetaal-producenten.

Bron • RTL Z / Frederique Dormaar

Gerelateerde artikelen