Business

Dit bedrijf gooide het arbeidscontract overboord

Saskia van Huijgevoort • 21 januari 2016 22:59 @Saskia_vanH

Het bedrijf werkt tegenwoordig met een soort brief Beeld © RTL Z

Is het traditionele arbeidscontract nog wel van deze tijd, vroeg Hans Scheffer, ceo van Drukzo.nl, zich af. Hij besloot het papiertje door de shredder te gooien en laat werknemers voortaan zelf bepalen hoeveel vakantie ze opnemen en wanneer ze naar kantoor komen.

Het bedrijf werkt tegenwoordig met een soort brief, een samenwerkingsovereenkomst, waarin alleen de basics zijn vastgelegd. Ook is de salarisschaal voor alle 75 werknemers overboord gegooid. Het bedrijf beoordeelt vergoedingen niet meer op basis van leeftijd en ervaring en kijkt alleen nog maar naar prestaties.

Met succes, het bedrijf draaide in 2015 een omzet van 15 miljoen euro per jaar en verwacht dat het bedrag dit jaar verdubbeld. De aanpak sluit aan bij het individualistische bestaan van mensen, legt ceo Hans Scheffer uit in RTL Z Today.

‘Meer balans zakelijk en privé’
Arbeidsovereenkomsten gaan uit van een hiërarchische organisatie, vertelt hij. "Bij ons gaat het niet om controle maar output. Werknemers willen een goede balans tussen werk en zakelijk en wij willen hen die verantwoordelijkheid ook graag geven.” Het bedrijf neemt in de overeenkomst alleen essentiële zaken op, legt hij uit. “We kijken naar wat we vrij in kunnen laten vullen door de werknemer."

Drukzo.nl heeft eigenlijk een soort arbeidsovereenkomst in de vorm van een brief waarin wordt uitgelegd waar de werknemer verantwoordelijk voor is, wat zijn output is en wat de verwachtingen zijn. "Er wordt verder niet over uren gesproken of de tijdstippen of dagen dat je aanwezig moet zijn", vertelt Sebastiaan Ram, head of growth bij het bedrijf.

Werken vanaf het strand
Dat betekent dat een werknemer bijvoorbeeld ook zijn werk mag doen vanaf het strand in Brazilië of de Noordpool, als dat mogelijk is. Er staat niets in zijn samenwerkingsovereenkomst over aanwezigheidsplicht op het Drukzo-kantoor in Rotterdam.

"We leven in 2016 en onze communicatiemiddelen maken het mogelijk overal ter wereld op elk moment te kunnen communiceren alsof iemand naast je zit. Op deze manier creëer je verantwoordelijkheid en komt de motivatie van onze collega’s uit henzelf, in plaats van dat het van bovenaf is opgelegd. Ik vind dat gezond", zegt Scheffer.

Rechtsgeldigheid
Alhoewel het geen gebruikelijke constructie is, is hij wel rechtsgeldig. Arbeidsrecht advocaat Maarten van Gelderen vertelde tegen RTL Z Today dat een arbeidscontract in principe op een half A4'tje past. De naam van de werknemer moet erop, de functieomschrijving, het salaris en de contractduur. De meeste zaken, zoals vakantiedagen, arbeidstijden en het minimumloon zijn ook wettelijk vastgelegd. 

Bron • RTL Z