Business

Hondensurfinstructeur en professioneel knuffelaar: de raarste beroepen

05 april 2016 14:01

Beeld © Port of San Diego / flickr

Je kent het wel, plotseling heb je zin om met iemand te knuffelen, maar ja, met wie? Voor 60 dollar per uur huur je een professioneel knuffelaar in. Zo zijn er nog heel wat aparte beroepen. Dit zijn de zes merkwaardigste.

Niet iedereen zit elke dag braaf achter een bureau. Business Insider zette deze bijzondere beroepen op een rijtje:

Slangenmelker
Als je slangenmelker bent, dan onttrek je het gif aan gifslangen, zoals ratelslangen en cobra's. Dat gif kan worden gebruikt om tegengif te maken voor ziekenhuizen en voor in laboratoria. Het goedje levert tot 1.000 dollar per gram op. Dat is de moeite!

IJsbergversleper
Nadat de Titanic op zijn eerste reis was gezonken door een botsing tegen een ijsberg, begon de International Ice Patrol, onderdeel van de Amerikaanse kustwacht, ijsbergen te lokaliseren en zo veilige routes daar omheen te maken. Als het nodig is wordt een ijsberg zelfs weggesleept.

Hondensurfinstructeur
Een soort Bay watch plus, zullen we maar zeggen. Als je zelf al prima kunt surfen en je gunt je hond ook die ervaring, dan kun je een instructeur speciaal voor je hond inhuren. Maar niet altijd kun je gezellig met je hond samen op les, sommige klasjes zijn alleen voor honden en niet voor hun baasjes.

Professioneel knuffelaar
Je wordt ingehuurd door consumenten die eens even fijn willen knuffelen. Voor de knuffelaars kan het wel emotioneel zwaar zijn.

Tester van hondenvoer
We willen natuurlijk weten of onze trouwe viervoeters wel lekker te eten krijgen. Als tester bekijken mensen voor producenten van hondenvoer hoe de kwaliteit van hondenvoer is en ze gaan meteen na wat de voedingswaarde is. Voor de goede orde, net als bij wijnproeven spuug je het hondenvoer uit nadat je het hebt geproefd.

Tekstschrijver voor gelukskoekjes
Dit is nog niet uitbesteed aan computers, echte mensen schrijven de teksten voor op de papiertjes die je in gelukskoekjes vindt. Je kunt er zo'n 40.000 euro per jaar mee verdienen.

Lees hier meer over andere aparte beroepen

Bron • RTL Z