Carrière

Nederlander Bram Schot weg als topman bij Audi

15 november 2019 16:40

Bram Schot stond maar kort aan de top bij Audi. Beeld © EPA

Audi, De Duitse producent van luxe auto's, krijgt een nieuwe topman: de Nederlander Bram Schot wordt opgevolgd door de Duitser Markus Duesmann. Schot was pas in juni vorig jaar benoemd tot hoogste baas bij Audi.

Schot volgde in de zomer van 2018 de toenmalige ceo Rupert Stadler op, die na de sjoemeldieselaffaire bij het Volkswagenconcern moest opstappen.

Audi is één van de merken van het Volkswagenconcern en de technologie die de werkelijke uitstoot van dieselmotoren moest verbloemen werd ook in Audi's toegepast.

Kort aan de top

Schot werkt sinds 2011 voor Volkswagen, het moederbedrijf van Audi, sinds vorig najaar als bestuurslid. Na het vertrek van Stadler bij Audi werd Schot aanvankelijk interim-topman. Per 1 januari 2019 werd hij benoemd tot voorzitter. Per 1 april 2020 maakt hij plaats voor Duesmann.

Alles bij elkaar heeft Schot dus maar vrij kort aan de top gezeten bij Audi. Medio september meldde de Duitse Frankfurter Allgemeine Zeitung al dat Schot in april plaats zou moeten maken voor Duesmann. Hij kwam echter van BMW en moet even wachten tot hij bij de concurrent aan de slag mag.

Voorzitter van de raad van commissarissen Herbert Diess is lovend over Schot, maar waarom Schot vertrekt staat niet in het persbericht.

Het VW-concern wilde met Audi de concurrentie aan gaan met BMW en Mercedes, maar uiteindelijk is die aanval niet gelukt. Mogelijk kan Duesmann daar verandering in brengen.

Bron • RTL Z