Carrière

Euronext-ceo Van Tilburg stapt op, opvolger direct voorgedragen

Chris Koenis • 20 augustus 2019 19:29 @chriskoenis

Huidig ceo Maurice van Tilburg (l) van Euronext luidt de beursgong met zijn medewerkers. Beeld © ANP

Maurice van Tilburg vertrekt als ceo van Euronext Amsterdam. De beursuitbater schuift Simone Huis in 't Veld, nu nog werkzaam bij de Nederlandse tak van Deutsche Bank, naar voren als de nieuwe baas van de beurs.

Van Tilburg stopt na vierenhalf jaar als ceo omdat hij 'persoonlijke projecten' wil uitvoeren. Dat heeft de beursuitbater bekendgemaakt in een persverklaring.

Het is de bedoeling dat Huis in 't Veld op 1 oktober begint. Zij heeft een achtergrond bij Rabobank en ABN Amro en werkt sinds 2010 bij Deutsche Bank Nederland, waar ze diverse leidinggevende functies bekleedde en nu operationeel directeur is. Haar benoeming moet nog worden bekrachtigd door het bestuur.

Topman blijft langer

Topman Stéphane Boujnah, net als Van Tilburg aangetreden in 2015, blijft wel langer bij het bedrijf. De Fransman geeft leiding over alle beurzen die Euronext exploiteert, naast Amsterdam onder meer die in Brussel en Parijs, en is voorgedragen voor een volgende termijn.

Euronext houdt als uitbater constant de aandelenmarkt in de gaten. Het controleert beurshandelingen zodat iedereen op een veilige en transparante manier kan handelen, oftewel dat de markt 'fair and orderly' is.

Bron • RTL Z