Carrière

Taylor Swift goudhaantje onder de celebrity's

10 juli 2019 19:36

Beeld © ANP

Zangeres Taylor Swift is op dit moment de best verdienende beroemdheid van de wereld.

De 29-jarige Swift zong de afgelopen twaalf maanden een slordige 185 miljoen dollar bij elkaar. Genoeg voor de koppositie in de ranglijst Celebrity 100, samengesteld door het Amerikaanse zakenblad Forbes.

Ze blijft daarmee onder meer ondernemer Kylie Jenner voor. De jongste selfmade miljardair ooit wist het afgelopen jaar 170 miljoen dollar binnen te harken met haar make-upimperium. De derde plaats is voor rapper en weldoener Kanye West, goed voor 150 miljoen aan inkomsten.

Concertreeks

Swift weet haar populariteit op social media goed uit te buiten. Met ongeveer 35 miljoen YouTube-abonnees, 119 miljoen volgers op Instagram en 84 miljoen Twitter, heeft ze over bereik weinig te klagen.

Het afgelopen jaar stond in het teken van haar concertreeks 'Reputation'. Dat was in elk geval financieel gezien een succes. Met een omzet van 266 miljoen dollar was het de best verdienende stadiontournee in Amerika ooit.

De top 10 bestaat verder uit vier muzikanten, een band, vier sportmensen, een ondernemer en een tv-psycholoog.

Voetballers

Ook Cristiano Ronaldo heeft een plekje in de ranglijst bemachtigd. De stervoetballer, die begin dit jaar voor 19 miljoen euro schikte in een fraudezaak met de Spaanse belastingdienst, staat op nummer zes met een jaaropbrengst van omgerekend 109 miljoen dollar.

Daarmee moet hij qua inkomsten zijn meerdere erkennen in zijn eeuwige rivaal Lionel Messi, die met een inkomen van 127 miljoen dollar de vierde plaats bezet. De Braziliaanse aanvaller Neymar (105 miljoen) houdt Ronaldo wél achter zich.

Dr. Phil

Nieuwe binnenkomer in de top 10 - met stip op 9 - is Phil McGraw, die al zeventien jaar te zien is als psycholoog Dr. Phil in de gelijknamige tv-show. McGraw, 68 lentes jong, wist die show als protegé van Oprah Winfrey uit te bouwen tot een begrip op de Amerikaanse televisie.

In tegenstelling tot wat zijn pseudoniem Dr. Phil doet vermoeden, is McGraw geen behandelend arts. Wel is hij medeoprichter van de app Doctors on Demand, die 300 miljoen dollar waard is.

Bron • RTL Z