Carrière

'Ik ztaak, hij staakd': honderden leraren demonstreren tegen werkdruk

15 maart 2019 11:57

Honderden leerkrachten demonstreren op het Haagse Malieveld Beeld © ANP

Het Haagse Malieveld is volgelopen met stakende leraren. De naar schatting 40.000 verzamelde leerkrachten demonstreren tegen lage salarissen en hoge werkdruk op scholen.

Ze dragen spandoeken met teksten als 'Hèhè, even geen werkdruk vandaag', 'Slob, wie volgt mij op?', 'Snijden in onderwijs maakt blijvende wonden', 'Werkdruk maakt ons vak stuk', 'Ik ztaak, hij staakd, wij staaken' en 'Ik heb er geen leerkracht meer voor'.  

Werkdruk veel te hoog

Een juf uit Almelo demonstreert omdat ze meer investeringen in het onderwijs wil. "We kunnen geen individuele aandacht meer geven aan onze leerlingen. We komen hier omdat de werkdruk veel te hoog is. Wij en andere leraren staken voor het goede doel", zegt ze.

Volgens de Algemene Onderwijsbond (AOb) blijven vandaag meer dan 2600 basisscholen dicht.

Slob: Meer zit er niet in

Minister Arie Slob van Onderwijs heeft begrip voor de brede onderwijsstaking, maar benadrukt dat het kabinet al veel geld heeft uitgetrokken voor de sector. Nog meer zit er niet in, zegt hij.

"In financiële zin doen we al veel", zei hij voorafgaand aan de ministerraad. "Men wil meer, en dat mag. Maar dit is het geld dat we hebben, en dat probeer ik zo snel mogelijk bij ze te krijgen."

Hij benadrukte dat het kabinet al veel geld heeft uitgetrokken voor hogere salarissen en verlaging van de werkdruk. "Dit is de sector waarin het kabinet het meeste investeert."

Bron • RTL Nieuws / ANP