Carrière

'Trump kiest Wereldbank-criticaster als kandidaat Wereldbank'

RTL Z • 05 februari 2019 18:53 @rtlz

De Amerikaanse president Donald Trump. Beeld © AFP

President Trump gaat stunten met zijn keuze voor de Wereldbank. Morgen draagt hij de kandidaat voor die de Wereldbank moet gaan leiden en dat is een opvallende keuze.

Volgens Politico en persbureau Bloomberg heeft Trump gekozen voor een man die de Wereldbank juist flink bekritiseerde. Het gaat om David Malpass. De 62 jarige econoom werkte nog onder Ronald Reagon en George W Bush, op het ministerie van Financiën. 

Het is geen logische keuze: Malpass haalde de Wereldbank er in een eerder interview nog flink doorheen. Hij zei dat dit soort instellingen 'niet erg efficiënt werken' en 'vaak corrupt' zijn. 

 

Dochter Trump haakte af

Naast Malpass, die dus de beste papieren heeft, zijn er nog een aantal kanshebbers. Ivanka Trump (dochter van) haakte eerder al af, maar er lijken nog twee spelers in de race. Mark Green (hij is van het Amerikaanse ontwikkelingsagentschap Usaid) en Nikki Haley. Zij was kort werkzaam als VN-ambassadeur.

Morgen zou Trump de kandidatuur bekend maken, nog onduidelijk is wanneer de nieuwe baas van de Wereldbank wereldkundig wordt gemaakt.

Bron • RTL Z