Business

Niet meer, maar juist minder vrouwen in de top

03 september 2016 09:13

Koningin Máxima vorig jaar bij een netwerkbijeenkomst voor vrouwen, Guts & Glory. Beeld © ANP

Al jarenlang wordt geprobeerd meer vrouwen in het bestuur van Nederlandse beursfondsen te krijgen. Maar het pakt voorlopig nog niet zo best uit: dit jaar is juist sprake van een daling.

De TIAS School for Business and Society nam in de jaarlijkse Female Board Index 83 Nederlandse beursfondsen onder de loep. Nu worden nog maar 7,1 procent van de bestuursfuncties bekleed door een vrouw: nóg minder dan de magere 7,8 procent van vorig jaar. 

De daling komt doordat twee vrouwen opstapten. Daar kwam geen enkele vrouw voor in de plaats. In de negen jaar dat de index wordt bijgehouden, is dat nog niet eerder voorgekomen.

In totaal tellen de beursgenoteerde bedrijven nu 15 vrouwelijke bestuurders, tegen 17 vorig jaar. Van de in totaal 212 bestuurders zijn er nu 15 vrouwen.

'Percentage vrouwen in topfuncties dicht bij  percentage fulltimers'

In een tweet nuanceert Peter Hein van Mulligen van het CBS het onderzoek. Hij kijkt naar de duizend grootste bedrijven in Nederland en daar wordt 19 procent van de hoogste functies bekleedt door een vrouw.

Van alle werknemers die voltijds werken is 23 procent vrouw, van de 45-plussers is dat 18 procent. Hij geeft aan dat dat dicht in de buurt ligt van het aandeel vrouwen in topfuncties.

Wel meer vrouwelijke commissarissen

Het aantal vrouwelijke commissarissen is wél toegenomen, van 21,3 naar 23,1 procent. Er zijn 441 commissarissen, van wie 102 vrouwen (een stijging van tien). Er worden langzamerhand meer vrouwelijke commissarissen benoemd. Een derde van alle nieuw benoemde commissarissen is een vrouw, dat is meer dan de 27,5 procent van vorig jaar.

Opvallend is wel dat bijna twee derde van de nieuwe vrouwelijke commissarissen uit het buitenland komt. Bij hun mannelijke collega's is dat 41 procent. En het is ook bijzonder dat vrouwelijke commissarissen en bestuurders gemiddeld zo'n vijf jaar jonger zijn dan hun mannelijke collega's.

AkzoNobel en PostNL

Volgens het onderzoek zijn AkzoNobel en PostNL de enige twee bedrijven die voldoen aan het streefcijfer van 30 procent vrouwen in de raad van bestuur én in de raad van commissarissen. Dat is trouwens wel een verbetering, want vorig jaar gold dit nog voor geen enkel Nederlands beursfonds.

Unilever staat bovenaan de lijst met de meeste vrouwen in een topfunctie. In totaal is 43 procent van de gecombineerde raad van bestuur en commissarissen vrouw. Dat komt alleen maar doordat van de commissarissen de helft vrouw is: er is geen enkele vrouwelijke bestuurder.

Van de 83 beursfondsen die zijn bekeken, hebben er 23 (oftewel 28 procent) geen enkele vrouw in het bestuur of de raad van commissarissen.

Europa: 40 procent van commissarissen moet vrouw zijn

Ook op Europees niveau wordt geprobeerd een evenwichtiger samenstelling te krijgen in de raden van bestuur en commissarissen. Doelstelling is dat in 2020 40 procent van de commissarissen vrouw is. In Nederland zijn er twaalf ondernemingen die dat halen, drie meer dan vorig jaar. Het gaat om ABN Amro,  Binckbank, Kasbank, DSM, Philips, Lucas Bols, Stern, TMG, TomTom, Unilever, Van Lanschot en Vastned.

Meer op rtlz.nl:

Bron • RTL Z / ANP