Business

Oudere werklozen helpen? 'Haal geboortedatum van cv'

Saskia van Huijgevoort • 11 juli 2016 11:44 @Saskia_vanH

Beeld ©

Oudere werklozen komen maar moeilijk aan het werk. Als we allemaal stoppen met het melden van onze geboortedatum op cv's zouden werkgevers eerder ouderen aannemen, zeggen onder andere het UWV en MKB-Nederland.

Het weglaten van de geboortedatum moet werkgevers bewust maken van de problemen die werkloze ouderen hebben met het vinden van werk. Maar of dat ook echt gaat werken? Het is vooral een statement, zegt Betsie Gerrits, programmamanager 50-plus bij UWV. "Door je geboortedatum weg te laten, geef je vooral aan dat je leeftijd geen rol speelt. Het is natuurlijk niet de oplossing om de werkloosheid onder ouderen terug te dringen."

Niet iedereen is blij met de suggestie: "Ik adviseer niemand om hun geboortedatum weg te laten", zegt Aaltje Vincent, loopbaanprofessional en auteur van verschillende sollicitatieboeken. "Dan denken veel selecteurs: 'die zal wel iets te verbergen hebben', of 'die is oud'."

Linked laat leeftijd al weg

Liever ziet ze dat werkgevers er niet meer om vragen, zodat iedereen dezelfde kans maakt. LinkedIn is hier al mee begonnen en laat geboortedata tegenwoordig weg.

Op het eerste gezicht maakt zo'n geboortedatum niet eens zoveel uit: vorig jaar zaten 270.000 mensen langer dan een jaar zonder baan. Daarvan is de helft ouder dan 50 jaar, blijkt uit het cijfer van het CPB. Maar als ouderen eenmaal werkloos raken is de kans op langdurige werkloosheid wel bijna twee keer zo groot als gemiddeld. Ondanks de aantrekkende economie lost het probleem zich niet vanzelf op. Vincent en Gerrits zijn het met elkaar eens: het gaat om een cultuurverandering. 

'Het Zwitserleven-gevoel'

Wat doen we dan met verkeerd met z'n allen? "Je moet niet vergeten dat de wereld en de arbeidsmarkt in de afgelopen 10 tot 15 jaar enorm snel is veranderd. We noemen het ook wel eens 'strijden tegen het Zwitserleven gevoel'", vertelt Gerrits. Daarmee bedoelt ze dat het tot een aantal jaar geleden nog redelijk normaal was om op je 60ste met pensioen te gaan.

"Als dat niet het geval was, dan was er dus iets niet goed geregeld. Werkgevers moeten de knop nog omzetten dat dit niet meer de realiteit is. De tijden zijn veranderd en in de hoofden van veel mensen is dat nog niet geland", zegt ze.

Ouderen sneller ziek?

Hoe zit het dan met ziekte en flexibiliteit? Geen enkele werkgever heeft zin in een nukkige stoorfactor in het bedrijf. Van dat vooroordeel klopt maar weinig, zegt Gerrits. "Ouderen zijn juist wel flexibel: de kinderen zijn de deur uit en ze hebben dus alle tijd, want ze hoeven niet naar de kinderopvang. Daarnaast kunnen ze verder weg werken. Ook zijn ze niet vaker ziek dan jongeren."

Helaas hebben ouderen wel te maken met één nadeel: als ze ziek worden, dan is het vaak ernstiger en langduriger. Maar daar is een oplossing voor gevonden, vertelt de programmamanager bij het UVW. "Dat gaat gerepareerd worden met een no risk-polis voor werkgevers die mensen in dienst hebben die ouder zijn en langdurig ziek. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bespreekt deze plannen na de zomer in de Kamer."

Duurder

En de kosten dan? Een oudere is veel duurder dan een jongere. Daar valt ook wel een mouw aan te passen, ziet Gerrits. "Ze hebben meer ervaring en kwaliteiten, dus brengen ook echt wat mee voor een bedrijf. En velen willen ook wel wat water bij de wijn doen wat betreft salaris. Dat kan ook vaker, want het huis is bijvoorbeeld al voor een deel afbetaald. Een goed gesprek is altijd mogelijk."

Oke, enthousiaste pitch. Maar hoe moeten we dit probleem dan oplossen? "Nodig als werkgever eens een 50-plusser uit", zegt Gerrits. "De beste oplossing is gewoon met elkaar in gesprek gaan. Als je dat doet, dan valt de leeftijd weg. Dan is alleen nog maar de vraag of iemand iets kan toevoegen aan het bedrijf van invloed. Je wilt gewoon de beste man of vrouw voor de baan."

Hippere bril

Wat kun je er tenslotte als oudere werknemer zelf aan doen? Het klinkt misschien wat onaardig, maar zorg ervoor dat je niet aan het clichébeeld voldoet van een zeurderige, trage werknemer. "Het gaat erom dat je als oudere meegaat met de tijd. Zelfs een hippere bril kan helpen. Zorg ervoor dat je goed geschoold bent in een sector waar werk is, dat je vitaal bent en uitstraalt: 'ik los het op'. Dat is wat je nodig hebt om iemand aan te nemen", zegt Vincent.

En stop met brieven sturen, raadt Vincent aan. "Netwerken, netwerken, netwerken. De meeste mensen komen aan het werk doordat ze hun toekomstige werkgever persoonlijk hebben ontmoet of naar voren zijn geschoven door iemand anders. Hoe enthousiast je brief is: vooroordelen spelen een rol. En in eerste instantie worden de cv's gelezen."

Meer op rtlz.nl:

Bron • RTL Z