Business

Swipend een baantje zoeken heeft voor- en nadelen

Paul le Clercq • 13 maart 2017 05:59 @Paul_le_Clercq

Beeld © iStock

Als je wat geld wilt verdienen hoef je niet meer per se naar een uitzendbureau, je hebt ook verschillende apps waarin je snel wat kunt zoeken. Dat heeft zijn voor- en nadelen, zegt hoogleraar arbeidsmarkt Ton Wilthagen.

Voor bijna alles heb je een app, dus waarom niet voor het vinden van een baan of (voor werkgevers) het vinden van personeel? Door te swipen kun je door het aanbod, van banen of personeel, scrollen.

Het is zeer laagdrempelig: je hoeft niet naar een uitzendbureau, maar je kunt gewoon thuis blijven zitten. Voor sommige banen die je er vindt hoef je soms ook de deur niet uit. Bij de app Ask & Task kun je bijvoorbeeld geld verdienen door kleine taakjes te doen vanuit je luie stoel, of vanuit de collegebanken. 

'Wil grootste werkgever van Nederland worden'

In Nederland heb je bijvoorbeeld al Jobtalk en sinds kort ook Wurcly. "Met Wurcly willen we binnen drie jaar de grootste werkgever van Nederland worden", zegt directeur David Westerhof. Hij denkt dat te kunnen halen door de flexibele schil van bedrijven over te nemen. Omdat alles online gaat zijn de kosten aanzienlijk lager dan bij uitzendbureau. Op de site wordt voorgerekend dat een werkgever bij een brutosalaris van 10 euro per uur uiteindelijk bijna een tientje goedkoper uit is: 16,53 euro tegen 26 euro aan totale kosten.

Dit jaar is de app echt van start gegaan. Werkgevers in bijvoorbeeld de horeca kunnen sindsdien vacatures plaatsen in de app. Bedrijven kunnen zo snel gaten in hun personeelsbestand opvullen, zegt Westerhof.

New York Pizza

New York Pizza en Bagel & Beans in Nederland en Kingsland Festival willen Wurcly gaan gebruiken om flexibel personeel in te huren. Er wordt ook nog met andere spelers gepraat. Verder is er met planning softwarebedrijven, zoals L1nda en Nostradamus een overeenkomst gesloten voor volledige integratie van Wurcly.

Wurcly richt zich volgens Westerhof niet alleen op jongeren en studenten. Hij zegt wel dat het nu nog, gezien het aanbod van de werkgevers, nog wel de primaire doelgroep is. Hij denkt dat als meer werkgevers de app gaan gebruiken, het aanbod zich verbreedt.

'Gig'-economie

Volgens Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt aan de Universiteit van Tilburg, zijn dit mooie voorbeelden van de 'gig'-economie: je kunt iets doen waar je voor betaald krijgt, maar het is voor de korte termijn. Het is interessant voor studenten, denkt hij, maar hij vraagt zich af of het iets is voor als je vaste lasten moet kunnen betalen.

Wilthagen denkt wel dat de opkomst van dit soort apps een voor de hand liggende ontwikkeling is. De arbeidsmarkt wordt er transparanter van en je kunt makkelijker en sneller een match vinden.

'Hoofd boven water houden'

Als Nederlanders de luxe hebben om werk via dit soort apps te doen dan ziet Wilthagen geen probleem, maar als dit je enige werk is, dan is dit de overtreffende trap van het zzp-schap. En sommigen zelfstandigen kunnen het hoofd al bijna niet boven water kunnen houden, zegt hij.

Volgens Wilthagen moet de overheid zich snel realiseren dat de manier waarop wordt gewerkt is veranderd. Hij wil dat de politiek aangeeft wat de visie is op werknemerschap. Daarbij verwijst hij ook naar het feit dat de overheid nu al grote moeite heeft met te bepalen wat het vindt van zzp'ers.

Toch is niet alles negatief, denkt Wilthagen. Werknemers én werkgevers krijgen bij bijvoorbeeld Wurcly reviews en dat kan ook positief zijn.

Bron • RTL Z