Life

Huis verduurzamen

Van het gas af, zonnepanelen op het dak, isoleren, isoleren, isoleren, o ja, en denk nog even aan de afwatering in de tuin en de bloemen en de bijen. Een bestaande woning verduurzamen kan nog best een klus zijn. Hoe pak je dat aan? In een serie verhalen leggen wij het uit.
Zonnepanelen aanleggen: zo doe je dat (en dit kost het)
Van het gas af, zonnepanelen op het dak, isoleren, isoleren, isoleren, o ja, en denk nog even aan de afwatering in de tuin en de bloemen en de bijen. Een bestaande woning verduurzamen kan nog best een klus zijn. Hoe pak je dat aan? In een serie verhalen leggen wij het uit. Deel 3: zonnepanelen aanleggen.
Je woning isoleren: zo doe je dat (en dit kost het)
Van het gas af, zonnepanelen op het dak, isoleren, isoleren, isoleren, o ja, en denk nog even aan de afwatering in de tuin en de bloemen en de bijen. Een bestaande woning verduurzamen kan nog best een klus zijn. Hoe pak je dat aan? In een serie verhalen leggen wij het uit. Deel 1: isoleren.
Je woning verduurzamen #1: isoleren kun je leren
De gaskraan gaat dicht en de energierekening omhoog. Hoe hou je een huis van honderd jaar in de winter dan nog een beetje betaalbaar warm? Eigenlijk heel simpel: door goed te isoleren. In aflevering 1 van onze online serie over het verduurzamen van je huis duiken we in de isolatiemogelijkheden. RTL Z-redacteur Maaike Homan neemt je mee in haar eigen huis, waar nog veel aan moet gebeuren.
Van het gas af: zo doe je dat (en dit kost het)
Van het gas af, zonnepanelen op het dak, isoleren, isoleren, isoleren, o ja, en denk nog even aan de afwatering in de tuin en de bloemen en de bijen. Een bestaande woning verduurzamen kan nog best een klus zijn. Hoe pak je dat aan? In een serie verhalen leggen wij het uit. Deel 2: je huis van het gas krijgen en een warmtepomp aanleggen.
Je woning verduurzamen #2: van het gas af
De gaskraan gaat dicht en de energierekening omhoog. Hoe houd je een huis van honderd jaar in de winter dan nog een beetje betaalbaar warm? Nou, met een warmtepomp. In aflevering 2 van onze online serie over het verduurzamen van je huis duiken we in de mogelijkheden om je huis te verwarmen zonder gas. RTL Z-redacteur Maaike Homan neemt je mee in haar eigen huis, waar nog veel aan moet gebeuren.