Life

Bankieren met vingerafdruk bij ING

10 maart 2015 10:30

Beeld © Screenshot YouTube

Mobiele klanten van ING kunnen vanaf vandaag hun bankzaken regelen met hun vingerafdruk. De bank introduceert als eerste bank in Nederland vingerafdrukherkenning op zijn mobielbankieren-app.

De nieuwe 'biometrische' toepassing maakt het mogelijk om met je persoonlijke vingerafdruk in te loggen. Volgens ING was er onder hun klanten veel vraag naar deze functie. Het werkt nu alleen nog op de nieuwste generatie toestellen van Apple met een zogeheten Touch ID-optie. Het gaat dan om de iPhone 5s, de iPhone 6 en 6+, de iPad R2 en de iPad Mini 3. 

ZIE OOK: ING: betaalapp Inge is met stem te bedienen

Betalen gebeurt voorlopig nog met de pincode. Later zullen klanten hun betalingen ook kunnen bevestigen door hun vinger op het schermpje te drukken. Dit kan naar verwachting nog voor de zomer. Als je toch liever een pincode wilt blijven gebruiken, kan dat ook. In de instellingen van de app kun je aangeven wat je voorkeur heeft.

ING heeft ervoor gekozen om de functie stapsgewijs in te voeren, om gebruik te kunnen maken van feedback van klanten. Eerder introduceerde de bank de toepassing al voor zijn klanten in België. Ook enkele andere banken in Europa werken sinds kort met vingerafdrukherkenning. 

Bron • RTL Z Toekomstmakers