Life

Drie dagen werken, fulltime inkomen: deze ondernemers gooien het roer om

Suzanne Blotenburg • 10 maart 2020 14:29 @suusnl

Albertine vijf maanden zwanger op een beurs in Londen Beeld © NewsRewired

Drie dagen in de week werken met fulltime inkomen, zodat je meer tijd hebt voor reizen en je gezin? Veel mensen dromen ervan, ondernemers Albertine Piels (39) en Jorg Ruis (39) doen het. En het kan ook als je in loondienst bent, zeggen ze: 'je leven komt eerst, je werk moet erin passen.' Maar hoe?

Jorg Ruis Beeld © CultureBuilders.co

"Ik heb altijd geleerd om door te gaan. Hoppetee. Schouders eronder en gaan", zegt Albertine Piels, eigenaar van media-adviesbureau Hackastory. Werk was altijd veel en ging altijd voor. Dat was thuis ook al zo. "Mijn ouders hebben een boerenbedrijf en gingen alleen op vakantie als het op rijdbare afstand van huis was."

'Druk zijn is niet hetzelfde als effectief'

Jorg Ruis, nu eigenaar van adviesbureau Culture Builders, werkte in het verleden soms wel tachtig uur in de week. Als hoofd marketing van The Next Web en daarna voor startup Messagebird. Bij dat laatste bedrijf werd hij partner. "We groeiden hard en dat ging vaak met piepen en kraken", zegt hij.

Beide ondernemers prediken via sociale media inmiddels dat het ook anders kan. "Mensen geloven dat wanneer ze druk zijn, ze ook effectief zijn", aldus Ruis. Het is volgens hem een hardnekkige overtuiging die geen hout snijdt. Mensen raken er burned-out van. "Er zit een grens aan wat je brein aankan."

Gezin was omslagpunt

Het omslagpunt kwam voor beiden toen ze een gezin kregen. Ruis kreeg vorig jaar een tweede kind. De dochter van Piels is inmiddels ruim een jaar oud. "Ik hing mijn identiteit op aan mijn bedrijf, maar weet nu dat het om mijn leven moet gaan", zegt ze. "Mijn bedrijf staat in dienst van mijn ideale leven en niet andersom."

In 2019 werkte Ruis naar eigen zeggen in totaal 9 maanden, 4 dagen in de week. Vertoefde met zijn gezin twee maanden in Zuid-Afrika. "Mijn vriendin Sanny regelde het ook met haar werk en mijn ouders gingen mee. Nu kan het nog. Ik wil mijn kinderen zien, leven. Niet wachten tot ik mijn pensioenleeftijd haal, als ik dat al doe."

Terug naar drie dagen

Begin dit jaar deelden Piels en Ruis hun dromen voor komend jaar: terug naar drie dagen per week werken, zonder in te boeten aan inkomen. Ruis hoopt elk jaar een periode naar het buitenland te kunnen. In 2019 was zijn omzet uit zijn bedrijf en zijn YouTubekanaal 87.000 euro. Dit jaar wil hij dat verdubbelen. Ook Piels mikt op een omzet met 'zes cijfers'.

Het levert veel reacties op. Van leuk, tof en 'wil ik ook' tot boze berichten. "LinkedIn ontplofte, er zijn heel veel mensen die mij vertellen dat het niet kan", zegt Ruis. Het is slechts weggelegd voor een enkeling en totaal niet realistisch. Maar Ruis en Piels hopen het tegendeel te bewijzen door te doen. En anderen te inspireren met vlogs, blogs en trainingen.

'Alle schoolvakanties vrij'

Piels dacht haar ideale leven uit, schreef het op en formuleerde doelen. "Ik wil bijvoorbeeld alle schoolvakanties vrij zijn om bij mijn kind te zijn." En de zaak? Die gaat volgens de 80/20-regel, zegt ze. "20 procent van je klanten genereren 80 procent van je omzet, focus je daarop. Bouw dat uit. En laat de rest vallen."

Om je leven zo in te richten vergt ook volgens Ruis dat je strikte keuzes maakt. "Ken jezelf en durf nee te zeggen tegen de dingen die je niet meer wil doen." Met wie je werkt en wat je doet. "Ik doe bijvoorbeeld geen sessies meer bij bedrijven."

Creëren van tijd

Het draait allemaal om het creëren van tijd, weet Ruis. En dat kunnen mensen in loondienst ook. "Ik heb zoveel reacties gehad van mensen die de stoute schoenen hebben aangetrokken, van verpleegkundige tot politieman."

Ze gingen het gesprek aan met hun baas: wanneer doe ik mijn werk goed? Op basis van die parameters kun je je volgens Ruis gaan losweken van je werk. Een dag thuiswerken? Of een dag minder. En minder tijd kwijt zijn aan meetings, zodat je eerder naar huis kunt.

Albertine en haar dochter Beeld © Albertine Piels

'Het betaalt zichzelf terug'

Het klinkt makkelijk, maar gaat niet vanzelf. Zo deed Piels anderhalf jaar over haar transformatie. Er kwamen een sabbatical en een coach aan te pas en het kostte haar duizenden euro's. "Het betaalt zichzelf terug", zegt ze. Ook Ruis besloot pas drie jaar geleden werk te maken van minder werken. "Het is een groot experiment", zegt hij.

Maar het is wel waar de maatschappij naartoe moet, denken de ondernemers. En langzaam naartoe gaat. Zo gaan de medewerkers van Achmea van een 36-urige werkweek naar een 34-urige, mét behoud van salaris. En bij ING experimenteren ze met 'unlimited holidays'.

Juist nu hebben we volgens Ruis meer keuzevrijheid dan ooit. We durven alleen niet. "We zitten vast in een negen-tot-vijfmentaliteit", zegt hij. "Maar die acht uur werken per dag is ook maar door iemand bedacht hè?" Je kunt het, kortom, ook zelf bepalen.

Bron • RTL Z