Life

Schild moet besmetting coronavirus voorkomen

Bram van Dijk • 27 februari 2020 11:31 @ikbenbrampuntnl

Beeld © Sun Dayong

De Chinese architect Sun Dayong heeft een rugzak ontworpen waaraan een schild zit bevestigd om zo het coronavirus buiten de deur te houden.

Een high-tech rugzak in de vorm van een schil moet mensen gaan beschermen tegen het coronavirus. De pak genaamd Be a Bat Man is een conceptontwerp van de Chinese architect Sun Dayong. Het maakt gebruik van hitte en UV-licht om zichzelf te steriliseren, schrijft Dezeen.

Het pak moet gemaakt worden van glasvezel en is gevormd zoals de vleugels van een vleermuis. Ook het skelet, gemaakt van PVC-film is van de vleermuis afgekeken. Dat is bijzonder, omdat de bron van de verspreiding van het coronavirus vaak wordt toegeschreven aan vleermuizen, die het virus zouden kunnen dragen maar er niet zelf ziek van worden.

56 graden

In het schild moet een raster van hittedraden lopen, zodat het schild zichzelf kan verhitten tot 56 graden. Deze temperatuur moet voldoende zijn om het virus uit te schakelen.

Dayong benadert dat het nog om een concept gaat en dat er nog veel moet gebeuren om dit daadwerkelijk te produceren. Wel stelt hij alvast zijn diensten als ontwerper kosteloos beschikbaar.