Life

Huis met tuin voor minder dan een ton: het bestaat

29 juni 2019 13:16

Vrijstaand, aan het water, met garage en tuin voor nog geen 100.000 euro. Beeld © Funda

Tienduizenden euro's boven de vraagprijs bieden, astronomische bedragen per vierkante meter betalen of genoegen nemen met drie hoog achter. Het is soms ellende op de huizenmarkt. Maar wie niet per se in de Randstad wil wonen, kan voor nog geen ton een huis met tuin bemachtigen. En dat zijn heus niet allemaal bouwvallen.

Gebouwd in 1900 staat aan het water in Stadskanaal een huis met garage en twee slaapkamers en open haard. Binnenin moet nog wel het een en ander gedaan worden, maar dat moet je dan maar zien als leuk project.   

De zolder behoeft bijvoorbeeld nog maar weinig werk. Likje verf, even dweilen heerlijk dromen maar. 

De zolder heeft alleen een likje verf nodig. Beeld © Funda

'Nostalgisch wonen' voor 99.500 euro

Wie niet van klussen houdt, moet naar Veendam. Daar kun je volgens de omschrijving 'nostalgisch wonen' in een vrijstaande woning uit 1891. Voor 99.500 euro heb je 109 vierkante meter met vier slaapkamers.

De keuken heeft een barretje en de badkamer een bad en douche. Achter in de tuin (bestraat) staat nog een garage. 

Van buiten oud, van binnen een moderne keuken. Beeld © Funda

Kasteeltje

Van buiten misschien niet veel soeps, maar van binnen lijkt deze woning in Den Helder haast op een kasteel met zware deuren, een bedstede, kroonluchters, trapjes en hoeken. 

De badkamer is 'keurig', er is een berging en een tuin waar de 'zon op zomerse dagen de hele dag schijnt'. Detail: de kraan in de keuken is voorzien van een douchekop.

Beeld © Funda

Winkel beginnen?

In Kerkrade staat dit halfvrijstaande winkel-woonhuis met drie garages, een kelder en kleine binnentuin. Ideaal voor ondernemers, enige zin in klussen is wel een vereiste.

Voor 99.000 euro heb je in totaal 135 vierkante meter vlakbij andere winkels (waaronder een bakker en  een café).   

Beeld © Funda

Goedkoopste huis van Nederland

Het goedkoopste huis dat op Funda aangeboden wordt, staat in Den Andel. In de beschrijving staat dat je het wel moet renoveren, of anders slopen, want het is er niet best aan toe. 

De woonoppervlakte van het pand uit 1920 bedraagt 108 vierkante meter en het uitzicht is 'landelijk'. Den Andel is een 'levendig dorp'. Wie van nog meer levendig houdt: Groningen is 23 kilometer verderop gelegen.  

Beeld © Funda

Sparen en duimen

Toch geen klushanden of is Zeeland, het zuiden van Limburg of Groningen te ver weg voor je? Dan is het een kwestie van geluk hebben, geduld hebben en flink door sparen.

Dat laatste geldt zeker voor starters. Die hebben gemiddeld een ton aan eigen vermogen nodig willen ze een huis kunnen kopen. Gemiddeld komen starters 35 procent van de aankoopprijs tekort. Zonder een zak geld hoef je eigenlijk niet naar de makelaar te stappen. 

Bron • RTL Z