Life

Westers klinkende hotelnamen moeten Chinees worden

Maarten Veeger • 19 juni 2019 13:15 @breakingsweep

Beeld © Getty

Chinese hoteliers moeten hun 'westerse' naam aanpassen, van de Chinese overheid. Overheidsfunctionarissen op het Chinese toeristeneiland Hainan hebben hotelketens en andere bedrijven gesommeerd hun vaak Europese namen te veranderen in iets Chinees. Het is onderdeel van een landelijke campagne.

De aankondiging geeft aan dat namen als Vienna Hotels, Victoria Garden, Heidelberg Hotel en Olympics Garden verboden zijn. "Ze verheerlijken buitenlandse en exotische ideeën", zo stelt de aankondiging (in het Chinees). Op Hainan, een eiland in de Zuid-Chinese zee, moeten 84 namen worden gewijzigd. 

Feodaal 

Ook namen als Royal Knights Hotel en Pacific Villa moeten veranderen want ze klinken te 'feodaal'  en zijn 'opzettelijk overdreven'.  Een overheidsfunctionaris zegt in een Chinese krant dat China nu zelfvertrouwen genoeg heeft om deze maatregel te nemen.

"China heeft duizenden jaren van cultuur. Is het wel juist om buitenlandse namen te gebruiken op Chinees grondgebied? Doet dit ons land geen pijn?" 

(Tekst gaat verder onder foto.)

Dineren in een exclusief Chinees hotel. Beeld © Getty
"China heeft duizenden jaren van cultuur. Is het wel juist om buitenlandse namen te gebruiken op Chinees grondgebied? Doet dit ons land geen pijn?" 

Imperial Garden

Namen als Imperial Garden District voor bedrijfsgebouwen, buurten of wooncomplexen als zijn ook niet meer toegestaan. Ze refereren teveel aan China’s tijd van de imperialistische keizer en worden als 'onbegrijpelijk' of 'vreemd' gezien, zo meldt de Financial Times.   

Vienna Hotels is een lokale keten. In China heeft die honderden hotels. De keten is eigendom van de Jinjiang Group, de grootste hotelketen van China en grootaandeelhouder van de internationale hotelketen Radisson Hospitality.

中國第一 = China first

Bron • RTL Z / Maarten Veeger