Life

Wie wil? All inclusive de wereld rond in tachtig dagen

18 juni 2019 13:42

Tijdens de reis bezoek je achttien landen Beeld © iStock

Heb jij tussen 1 september en 19 november nog een lege agenda, zin om meer van de wereld te zien en maak je je niet druk om je carbon footprint? Dan heeft Airbnb wellicht iets voor jou: een speciale 'Around the world in 80 days'-reis, die zelfs nog betaalbaar is.

De Franse schrijver Jules Verne schreef er al over in 1873: de wereld rond in 80 dagen. Geïnspireerd op deze klassieker biedt het nieuwe groepsreizenplatform van Airbnb, Airbnb Adventures, precies dat aan: een wereldreis waarin je maar liefst achttien landen op zes continenten bezoekt.

Oost-Afrika, het Midden-Oosten, de voormalige Sovjet-Unie, Noord-Amerika en Zuid-Azië: het is een kleine greep uit de gebieden die je tijdens de reis passeert. Je wordt rondgeleid door lokale inwoners, dus er is nog wel ergens een link met het oorspronkelijke idee van Airbnb, en reist per vliegtuig, boot, auto, trein en zelfs helikopter.

Koopje

Nu zou je misschien verwachten dat je voor zo'n all inclusive megatrip een bijbaan of zestien nodig hebt. Maar niets is minder waar: voor zo'n € 4.320 ben je helemaal klaar. De vluchten, accommodaties, eten en drinken zitten bij dat bedrag inbegrepen. Airbnb laat niets los over de kwaliteit van deze zaken en welke manier deze relatief goedkope wereldreis is mogelijk gemaakt.

Goed doel

De wereld rondreizen en Instagram-waardige foto's maken is natuurlijk helemaal van deze tijd, maar je bewust zijn van je CO2-uitstoot is dat ook. Voel je je schuldig omdat je met al die vliegreizen het milieu wel een behoorlijke optater geeft, misschien verzacht dit idee je schuldgevoel: met de 'Around the world in 80 days'-trip steun je het Malala Fund, dat zich wereldwijd inzet voor gratis onderwijs voor meisjes. Bedenk wel dat een vliegreis met hotel voor vier personen goed is voor maar liefst 16.000 kilo CO2, en dan hebben we het nog maar over één bestemming en niet achttien. 

21+ 

De reis start en eindigt in Londen en duurt van 1 september tot en met 19 november. Je moet minimaal 21 jaar zijn om mee te mogen. Op dit moment kun je nog niet boeken, maar de laatste updates over deze wereldreis vind je hier.

Bron • Editie NL