Life

Record geboden voor lunch met Warren Buffett: 3,5 miljoen dollar

RTL Z • 28 mei 2019 20:05 @rtlz

Warren Buffett is goed voor 83 miljard dollar. Beeld © ANP

De jaarlijkse veiling van een lunch met meesterbelegger Warren Buffett gaat een recordbedrag opleveren. Met nog drie dagen te gaan, wordt de net geen 3,5 miljoen dollar die in 2012 en 2016 werd neergeteld al zeker overtroffen. Het hoogste bod staat nu op 3,5 miljoen dollar.

De 88-jarige Buffett, nog altijd zeer actief in de beleggingsfirma Berkshire Hathaway, biedt sinds twee decennia eens per jaar vermogende bieders de kans met hem te tafelen. Met een vermogen van 83 miljard dollar is hij een van de rijkste mensen ter wereld.

Met zeven vrienden

De winnende bieder mag samen met zeven vrienden aanschuiven in restaurant Smith & Wollensky in New York, dat is gespecialiseerd in topkwaliteit biefstukken. Gasten mogen alles vragen over de beleggingsstrategieën van Buffett.

De opbrengst van de veiling gaat naar een liefdadigheidsorganisatie in San Francisco die zich inzet voor daklozen en armen. In negentien jaar heeft hij al bijna 30 miljoen euro voor dat doel ingezameld.

Dagelijks naar de Mac

Ondanks zijn vierde plek op de lijst van rijkste personen staat Buffett zelf overigens bekend om zijn relatief simpele levensstijl. Zo gaf hij in interviews aan dat dure etentjes hem niet gelukkiger maken dan een hamburger van McDonald's, waar hij dagelijks ontbijt.

Ook woont Buffett niet in een enorme villa, maar in hetzelfde huis dat hij in 1958 naar verluidt kocht voor 31.500 dollar. Aan auto's geeft hij evenmin veel uit.

Bron • RTL Z