Life

Hotel op het spoor: Schots ov-bedrijf presenteert luxe slaaptrein

11 april 2019 16:21

De oude treinstellen zijn inmiddels vervangen, het uitzicht is hetzelfde gebleven. Beeld © Getty Images

Bij reizen met de trein denk je in Nederland misschien aan vertraging, geen zitplaats en blauwbekken op een station. Als je overweegt vanuit Londen naar Schotland te gaan staat je een andere beleving te wachten, als je kiest voor de Caledonian Sleeper Train. De nieuwe slaaptreinen zijn hotels op het spoor.

Vanaf juni gaan de nieuwe, luxe coupés de rails op. Het Britse openbaar vervoersbedrijf Serco investeerde 150 miljoen pond (ongeveer 175 miljoen euro) in de nieuwe treinstellen, meldt de BBC

De Club Car, voor een hapje en een drankje. Beeld © Caledonian Sleeper

400 pond

Passagiers kunnen kiezen uit kamers variërend in prijs van 45 pond (52 euro) tot 400 pond (464 euro). Bijvoorbeeld een Caladonian Double Room: een coupé met een tweepersoonsbed, wasruimte en wifi. 

Voor het eerst lepeltje-lepeltje in een slaaptrein. Beeld © Caledonian Sleeper

Volgens The Independent is het voor het eerst dat een slaaptrein een tweepersoonsbed aanbiedt. Net zoals in een gewoon hotel kun je gebruik maken van roomservice en zul je zeep en shampoo op je kamer aantreffen. 

Hele dag citytrippen

"Het is de enige manier om op tijd op je bestemming te komen als je een vroege ochtendvergadering hebt, of als je een hele dag een stad wil bezoeken, maar liever niet in een hotel verblijft", prijst Ryan Flaherty van Caledonian Sleeper de nieuwe treinen aan

Het materieel van de slaaptreinen was overigens wel aan vervanging toe. De huidige vloot stamt uit de jaren '80. 

Bron • RTL Z