Life

Duur K-popconcert nog niet uitverkocht: 'Kan met de prijs te maken hebben'

Sam Trompert • 06 februari 2019 11:42 @samtrompert

Een optreden van Blackpink. Beeld © Getty

Wat de Koreaanse boyband BTS binnen enkele uren lukte, geldt niet voor de meidengroep Blackpink uit dat land. Het concert van Blackpink op 18 mei in Afas Live is nog niet uitverkocht. De prijs van een standaardticket voor het concert is met 166,88 euro opvallend hoog.

De kaartverkoop voor de show van Blackpink ging dinsdag van start. In aanloop naar de kaartverkoop klonk er kritiek van fans en kenners van Koreaanse popmuziek, het K-pop genre.

"Dat het nog niet is uitverkocht kan met de prijs te maken hebben", zegt een woordvoerder van concertorganisator Mojo tegen RTL Z. 

Tien eigen liedjes

Koreaanse artiesten kunnen rekenen op een trouwe, groeiende fanbase in Europa. Vorig jaar trad boyband BTS op in de Ziggo Dome. De kaartjes met prijzen tussen de 60 en 250 euro waren binnen een paar uur uitverkocht.

Groot verschil met Blackpink is wel de omvang van het repertoire. De meidengroep die nog niet zolang bestaat heeft vooralsnog zo'n tien eigen liedjes. 

Hoeveel kaarten er nog beschikbaar zijn wil Mojo niet zeggen. Eerder liet de concertorganisator al twijfel doorschemeren over de vraag of Blackpink zou uitverkopen. 

"Als het wel uitverkoopt is er voor mij minder verhaal om naar hen te zeggen 'Ja zie je wel, die prijzen moeten lager zijn!", zei boeker Gideon Karting in gesprek met muziekzender 3FM.

Blackpink doet een relatief kleine Europese tour. Naast Nederland bezoeken de dames ook Londen, Berlijn en Parijs. 

Bron • RTL Z