Life

Duurste scheiding ooit? Amazon-ceo Jeff Bezos en vrouw uit elkaar

09 januari 2019 17:15

Jeff en MacKenzie Bezos. Beeld © ANP

Amazon-topman Jeff Bezos en zijn vrouw MacKenzie Bezos gaan uit elkaar. Na 25 jaar huwelijk hebben ze besloten er een punt achter te zetten.

Dat maken ze bekend in een tweet

De twee leerden elkaar kennen bij hedgefonds DE Shaw, waar ze samenwerkten. In de tweet beschrijft Bezos hoe de twee een lange periode aan hun relatie gewerkt hebben, maar uiteindelijk hebben besloten als vrienden verder te gaan. "Als we hadden geweten dat we na 25 jaar uit elkaar zouden gaan, zouden we het nog allemaal opnieuw doen. We hebben zo'n mooi leven samen gehad."

Er wordt meteen volop gespeculeerd over wat dat MacKenzie gaat opleveren. Bezos is namelijk - op papier althans - de rijkste man op aarde. In de jaarlijkse miljardairslijst van Bloomberg prijkt hij bovenaan met een vermogen van 137,2 miljard dollar. Daarmee torent hij ver boven nummer 2 uit, Bill Gates, die goed is voor 92,5 miljard dollar.

Rijkste vrouw na scheiding

Delen ze hun rijkdom eerlijk in tweeën, dan zou MacKenzie er met 69 miljard vandoor kunnen gaan, waarmee ze gelijk de rijkste vrouw op aarde zou zijn. Die rol is nu nog toebedeeld aan L'Oreal-erfgename Francoise Bettencourt Meyers, met een vermogen van 45,6 miljard dollar. 

Verschillende Amerikaanse media wijzen erop dat de staat Washington, waar de twee wonen, een 'community property state' is. Daar geldt de regel dat alle eigendommen (en verliezen) die partners tijdens een huwelijk hebben vergaard, gelijk verdeeld worden als het koppel zelf geen overeenkomst gesloten krijgt. Bezos richtte Amazon op nadat ze een jaar getrouwd waren, dus MacKenzie zou kunnen aanvoeren dat ze recht heeft op de helft van de waarde van het bedrijf van haar man.

Als het zover zou komen, zou Bezos zijn aandeel in Amazon - zo'n 15 procent - flink kunnen zien verwateren, stelt CNBC. Echtscheidingsadvocaten achten de kans echter niet groot dat MacKenzie daarop zal azen, zij gaan er vanuit dat Mackenzie wil dat het familiefortuin blijft groeien. En of dat zal gebeuren, hangt weer samen met hoeveel macht Bezos heeft bij het bedrijf. 

Bron • RTL Z